Fisher próbál tájékozódni

Aszondja a MÁV: 462 és 463. sz. vonat Győr-Hegyeshalom között nem közlekedik. Ugye ez az, ami Budapest <-> München (többek között). Nade… ezt akkor hogy értsem? Mert írhatták volna, hogy pótlóbusz, de így, a legrosszabbra számítva, arra asszociálok, hogy oldjam meg, ahogy tudom, pl. sétáljak el Győrből Hegyeshalomig. Vagy csináljak amit akarok.

Persze van még csomó minden más, 34 oldalas a .pdf, de kérem… az egész tájékoztatás olyan, hogy ha az ember már tudja, hogy mire gondoltak, akkor egyértelmű. De így, hogy utazni készül az ember (ma), kicsit elveszi a kedvemet, hogy próbáljak valami támpontot találni.

2023-10-31 7:40

Igen, írtam az ügyfélszolgálatnak. Ők valószínűleg egyértelműbb választ adnak majd.

2023-10-31 8:40

Hurrá, válaszoltak. Jobb ha idézek mindent.

A kérdés:

“Tisztelt MÁV,
Azt szeretném megtudni, hogy Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonal vágányzárai hogy érintik a Budapestről Münchenbe tartó EuroNight 462-es vonatot (november harmadikán).
Kell-e számítanom átszállásra, pótlóbuszra?”

És a válasz!

“A MÁVDIREKT részére küldött megkeresését köszönjük. Felvetésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:
A Kálmán Imre EuroNight (EN 462 és EN 463) Salzburg, valamint közvetlen kocsikkal Zürich, Stuttgart felől – Bécsen és Pozsonyon keresztül – Szobnál érkezik a magyar határra, 2 órával később, 11:20-ra ér a Keletibe. Ellenkező irányba Szobon, Pozsonyon és Bécsen keresztül megy tovább Salzburg, illetve Zürich, Stuttgart felé. A Keletiből 100 perccel korábban, 19 órakor indul.
Megkeresését ismételten nagyon köszönjük. Jó utazást kívánunk járatainkon!”

Szóval nagyon sok dologról tájékoztattak, de arról, amit kérdeztem, arról nem.

Egyelőre még kétesélyes, hogy merre fog menni a vonat, lehet hogy azért indul korábban, mert tényleg kerül Pozsony felé. Mindegy, azért nem aggódom nagyon, mert hazafelé megoldom valahogy, csak a visszaút aggaszt kissé.