Pedig már azt hittem hogy tudom valamire használni a villanyos személyit

Szóval szükségem lenne egy születési anyakönyvi kivonatra. A sajátomra.

Ez még nem is lenne baj, mert (igen, nyomorék a link, de ezt tudja a “rendszer”):

A szolgáltatás a Központi Azonosítási Ügynök (röviden KAÜ) azonosítási szolgáltatásainak valamelyikével vehető igénybe, tehát

  • vagy Ügyfélkapu-regisztrációval,
  • vagy Telefonos Azonosítási szolgáltatásra vonatkozó regisztrációval,
  • vagy eSzemélyi okmánnyal,
  • vagy Videotechnológián keresztül történő azonosítással

Zsír, nekem van eSzemélyi okmányom. Blablabla, ezt a választ kaptam: “A megadott adatok alapján az érintett személy nem szerepel az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásban.”

Bakker, belém is állt a para, hogy megharagudtak rám.

Egy kis Google, és: “Az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás 2014. július 1-én került bevezetésre, addig a születési, házassági és halotti anyakönyvi eseményeket településenként, születési, házassági és halotti papír alapú anyakönyvekben vezették az anyakönyvvezetők.”

Jó. Majdnem értem. De ugye… ha nem szerepel a nyilvántartásban, akkor olyan őrülten nehéz lenne szülni ebből egy másik kérelmet, hogy léci, postázzátok ide, mert a hülyegyereknek kellene egy. Nem, nem, azt nem várom el, hogy e-mailban küldjék el, de… ha személyesen be lehet adni a kérelmet, akkor – nyilván a megfelelő azonosítás után – online miért nem?!

De ha ez lehetetlen feladat, akkor az ijesztő üzi alá legalább egy linket tehetnének a tájékoztatóra (az persze egy merőben más kérdés, hogy bejelentkezve gondolom tudja, hogy mikor születtem, de nem szól, hogy kár is túráztatnom magam). Biztos csak egy ilyen ügyintézés van, ami időkorlátos, ezért nem éri meg ez az összetett workflow kifejlesztése⸮

Amúgy most teljesen dejavu érzésem lett, de hirtelen nem találom, hogy korábban írtam-e már erről.