Röviden: élek.

Hosszabban… eltelt két hónap, elég sok minden történt, egyszerűbb a képeken végigmenve leírogatva.

Először is, a MÁV ilyenekkel kényeztet (bár inkább büntet) az éjszakai hálókocsin.

Az éjszakai utazás – már ha le tud dőlni az ember – messze jobb, mint ahogy azt vártam. Este, késő este indul a vonat, és késéstől függően megérkezik reggel körül. Viszonylag nem kényelmetlen.

Na, eleinte egy ideiglenes szálláson laktam. Ez se ment egyszerűen, mert az Oktoberfest okán a szálloda szemérmetlen árat szabott, így kerültem Dietersheimbe. Nah, ez egy kisebb falu, nagyjából három út kereszteződik itt, és ezzel fel is soroltam az összes látványosságot1Ez mondjuk így nem igaz, meglepően sok dolgot fel tud mutatni, de ez már nagyon messzire vezet..

Na, ez olyan hely, hogy a szomszédok tehenek és tyúkok.

A szomszédok

És itt laktam vagy másfél hónapig. Eddig tartott lakást találni, ami kb. rekordgyorsaságú volt. Ha a buszok menetrendje kicsit vállalhatóbb lenne (hétvégén óránként jár busz), és/vagy legalább egy ABC (errefelé REWE, Edeka, vagy bármi) lenne, akkor esélyes, hogy még maradtam is volna a városban. Faluban. De nincs.

Lakótárs

Szóval költöztem. Eleinte kissé spártai volt a berendezés.

Azóta már van rendes ágyam, asztalom, és pár nap múlva lesz vezetékes net is, nem a mobilnettel kell szenvedni (ami, pláne Dietersheimban, olyan, hogy inkább nincs, mint van).

De addig is, azért ahogy az időm engedte, mászkáltam ide-oda. Az egyik remek hely a mászkálásra az Angolkert. Ami egy marha nagy park.

Annyira nagy, hogy lehet benne lovagolni…

Vagy akár szörfözni is.

De ahogy láttam, a többség heverészéssel és/vagy sörösüvegek emelgetésével múlatja az időt.

A Régi Képtár – régi, és tele van képekkel. Nagyon, nagyon sok képpel.
Van sok kép, de ez a legszebb része (legalábbis nem annyira megterhelő)

Aztán… kóboroltam a városban…

…és itt is fellelhető mindenféle városi fauna.

Illetve pár szokatlan épület is.

Igen, igen, de az ember vagy fotózni megy, vagy bámészkodni
Itt épp nem tudom hogy mi történik
A munkahely környéke
A munkahely környéke

Szerencsére érdekes helyen dolgozom, afféle tudósfészek egy campus szélén. Kicsit más, mint egy ipari telep (bár annak is megvan a maga bája).

Van itt minden is

Az ablakomon kinézve, nagyjából ilyesmi a látvány:

Nagyjából a képek végére értem. Akad még, de annyira nem érdekes, és nem utolsósorban egyelőre lekötött hogy legyen hol lakni és legyen min aludni. Ez sikerült.

Mostanra azért csak kialakult egy élhető környezet, van rendes internet, van ágy, komód, miegyéb. Elég sok dolgot lehetett volna sokkal, de sokkal hatékonyabban csinálni, viszont őrülten előrébb nem lennék úgy se.