Chocolatey tapasztalatok

Pár nap után (kb. háromszor telepítettem újra a gépemet, erről majd még külön mesélek) a következőket tudom mondani:

Inkonzisztens telepítők

Ugye az az egyik baj a Windowszal, hogy nincs rá egységes csomagkezelő (igen, van rá több is, szóval nincs rá egy, egységes csomagkezelő). Ez például akkor probléma, amikor nem az alapértelmezett helyre akarja telepíteni az ember a valamit. A fizetős Chocolatey erre kínál megoldást. Hurrá. Viszont ez hol működik, hol nem, a maintainer elhajt, hogy ezt lehetetlen megoldani, aztán én megoldom, vagy csak szimplán rossz könyvtárba telepít, mert csonkol a szóköznél.

Vagy épp működik, ahogy kéne.

Értem én hogy community meg minden, de én pont azért választottam, hogy az ilyen szívásoktól megmeneküljek.

Régi csomagok

Vagy a fasztudja. A reaper verziója a Chocolatey-ben v7.8.15.

Indításkor kiabál, hogy van újabb. A weboldalon most épp 7.16 a legfrissebb, és ahogy nézem, nem használnak három verziószámot. Szóval vagy mocsok régi ami a repóban van, vagy a fasztudja.

Lásd community meg minden.

Update, 2024-06-16

Az XnViewMp is régi. Bár ez megint a fasztudja kategória, mert a weboldalon lévő changelog szerint nem, de ő saját maga már le tud tőteni újabbat. Csak azért zavar, mert most kétszer kell duplán kattintanom egy képre, hogy megjelenjen. Ami azért így nem kicsit zavaró.

Viszont a frissítés után ez megjavult.

Ugyanott: a WordPress Gutenberg biztosan nagyon jó… lesz majd egyszer, ha majd tudja azt, amit a régi editor… sírok.

Szóval itt jön elő az, hogy hiába fizettem, tulajdonképpen nem igazán lett jobb semmi, ugyanúgy kézzel kell baszakodnom, ha nem is mindennel, de pont elég, hogy mindig van valami, ami akurvannyáért nem megy… (illetve visszaállhatnék a Patch My Pc-re, de most kérem… És, jut eszembe, az XnViewMp-vel annak is meggyűlt a baja. Szóval nem feltétlen a Chocolatey a hitvány.

A Ninite meg elég szűkösen volt mindennel, amikor legutóbb néztem. Plusz nem is túl rugalmas. Persze lehet hogy cserébe meg működne. Na mindegy, úgyis lejár a Chocolatey előfizetésem, akkor majd újratervezés…