Igen. Jó, nem vészes, de azért az gáz, hogy az itteni lakások nagy része, de az enyém tuti hogy elég gyengén van hőszigetelve. Az se segít sokat, hogy a fürdőszobai szellőztetőt állandóan járatni kell, és ez nem afféle kamu szellőztető, ami inkább zörög és búg, hanem rendesen át is mozgatja a levegőt. Amit meg kifúj, és kintről meg frisset szív be. Frisset, hideget. Remek.

Baj még nincs, van mit felvennem, de itthonra kéne valami játszós ruha, mert a pizsama nem mindig biztosít megfelelő megjelenést. A szemetet még csak-csak leviszem pizsamába öltözötten, de a mosószalonig már nem nagyon mennék el így. Bár főként azért, mert mint említettem, hideg van. És nem szeretem ha libabőrös a zsákom.

Bigmek menü, kb. 1630 forint.

Mára se volt sok tervem, nagyjából annyi hogy megebédelek (mint említettem, hideg van), de most nem a környéken, hanem inkább bent a városban. Ahogy megláttam a McDonald’s reklámját, hirtelen becsípődött, hogy nekem most a meki kell. Így az ebéd kérdése el is dőlt. Érdekes, hogy szerintem itt helyből a pluszos menüt adják (vagy sikerült rábólintanom hogy én azt kérek), mert szokatlanul barátságos mennyiségű sült krumplit adtak. Ez csak az árak összevetése okán érdekes.

Elsomfordáltam még egy használt fotócuccokat (is) árusító helyre. Őszintén szólva arra számítottam, hogy nagyobb lesz a használt holmik tömege. De van nekik egy P900-asuk, ha az P520-as hirtelen felfordulna, akkor lenne mihez kapni. De őszintén szóval a beépített GPS van annyira kényelmes (már amikor működik), hogy nem szívesen cserélném le másik modellre.

Ténferegtem még egy sort, hátha látok egyrészt egy marha nagy szatyrot (Keressek egy IKEA-t?), amiben el tudom hurcolni a holmijaimat a szárítógépig, nomeg itthoni ruhát is keresgéltem. Egyelőre sikertelenül, bár – jut eszembe – tulajdonképpen azért is mentem be a városba, hogy ezt megkeressem:

Nem mintha nem hittem volna a Kiotói mindennapoknak, de látni akartam, hogy. Szóval igen, áruház, bejárat. Egy bejárat a sok közül, de talán a legapróbb, és egy sikátorra vezet. Remélem jól lőttem be a térképen. Itt van pár pad is (az egyiken épp egy bácsi üldögélt, így azt nem fotóztam), szóval a fenti ábra inkább a padoknak szólhat. Vagy ki tudja, de így azért árnyaltabb a kép.

Update: azóta megláttam a táblát másik, fő(bb) bejáratnál is – lehet több főbejárat is? Szóval hátul valószínűleg parkoltatják, de ha nő a forgalom, akkor átteszik a zsúfoltabb helyre. Vagy nem tudom.

Fekete fültisztító pálcika

Fekete fültisztító pálcikák

Hazafelé még vettem fekete fültisztító pálcikákat, mert megtetszett a bizarr látvány. Nos, használat után pont olyan undi – vagy talán még rosszabb is – mintha fehér lenne, így ez a kép kimarad.

Jóéjt.