Tehát akkor a részletek.

Indulás: 2017, október november 11. (AY1252AY77) , hazaérkezés: 2017, december 16. (AY78AY1255). Jobbára Kiotóban leszek, a már megismert címen (〒603-8208 京都市北区紫竹西桃ノ本町46). Elérhető leszek telefonon (a roaming miatt nekem olcsóbb visszahívni ha valaki keres, ezen ne lepődjetek meg), e-mailen, FB-on, szóval úgy általában a megszokott módokon.

Utánanéztem, szép idő várható, illetve költözés szempontjából egyik nap sem számít szerencsétlennek.

Igazság szerint ennyi út után már nincs nagy érdekesség, legalábbis még ebben a fázisban. Az érdekes lesz hogy az ószakai reptérről hogy jutok el a szállásig, de csak azért, mert nem jártam még arra, illetve mert sok lehetőség van. Valószínűleg a Harukát fogom választani, bár ez a legdrágább, de egyrészt a leggyorsabb is, másrészt meg ez tetszik.

Ha lesz lelkierőm, akkor befizetek egy ICOCA kártyára is, bár így böngészve nem tuti hogy olyan nagyon jól járnék vele, hacsak nem fogok buszozni pl. Ószakában.

Mehetnék busszal is, de az nem is szép, meg nem is túl fürge. Én meg több mint valószínű hogy nyűgös leszek a repülés után.

Elvileg tehát minden kész. Van már utasbiztosításom és decemberi bérletem is. Vásárláskor a „kedves” hölgy „kedvesen” visszakérdezett, hogy „nem lesz az későn”? Mivel ugye december 16-tól vettem. Az hogy „akkor érkezem vissza az országba” kissé visszavetette. Mint a magyarázkodásából kiderült, alapvetően jót akart, csak a képességeiből ennyire futotta.

Nem kapcsolódik semmihez, de reggel a buszon utazva láttam, ahogy a egy lányka filmet vágott a telefonján. Amennyire ki tudtam lesni, eléggé ügyesen is. Egy másik lánynak meg olyan szaga illata volt, mint a vaníliás halcsalinak.

Próbálom tolni a csekint, de a bámulatos Finnair app előbb nem érte el a szervereket (vagy valami), elfelejtette jelszavamat, és most már minden azonosító adatot, ami a bejelentkezéshez kellene. Mivel én hosszú, generált jelszavakat használok, az efféle móka általában több mint bosszantó.

Ja jó, most se megy.

És amúgy is, még korán van csekinelni.

Akkor aludjunk.

Ja igen, többen kérdezték hogy hol leszek. Nos, a szállásom ugye kiotói, de nem ok nélkül vettem vonatbérletet. A terv az az, hogy ha ott helyben épp mocsok idő van, akkor elutazom valahová, ahol viszont szép az idő. Ennél pontosabb itiner nincs.

Mivel mindenképp nyomtatni akartam valamit, ezért kinyomtattam a térképet a helyi vasútállomástól (Kitaoji) a szállásig, biztos ami biztos. Ennek örömére eszembe jutott, hogy még nincs kiotói busztérképem. Most már van. Akkor is, ha „Please don’t copy or use”. Gondolom úgyis adnak majd helyben is.

Japán, 2017” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.