Még 82 nap…

…igazság szerint 831, de mindjárt éjfél. Szóval mit lehet ilyenkor csinálni? Nézelődök a környéken, pl. hogy hol fogok majd kajálni. Jobb az ilyet előre felmérni.

Nos, nagy baj nem lesz.

Itt van mindjárt az うたかた (utakata), ami lehet hogy egy könyv címe. De lehet hogy teljesen más. Ez olyan 60-70 méterre van a szállástól, konkrétan pár lépéssel a következő sarkon túl. Ez viszont csak estefelé nyit ki. Sajnos a そば鶴 (sobatsuru) is épp hogy csak dél előtt nyit ki. A soba az a hajdinatészta, a 鶴 pedig a japán daru. Szóval valami olyasmi lehet mint Ping úr étterme. Vagy nem.

Sajnos a さくら屋 (sakuraya) se nyit ki korábban – itt mindenki otthon reggelizik? A sakura valószínűleg ismerős, a 屋 meg házat is jelent, meg üzletet is, meg olyan embert is, aki árul szajrét.

A fentieknél tíz perccel korábban nyit a 千成食堂, ami már kezd hasonlítani a megszokott kis kajáldára (katsudon ftw). De ez se alkalmas egy jó reggelizésre.

Nade reggelizni a reggelizőhelyen kell, mint pl. a L’ami du pain. Ez már majdnem 300 méterre van. De innét már csak egy iramodás, és megérkezünk Kukucskáló Tomi éttermébe, ami nem pipsó (talán), hanem sztéket árulnak.

Van még egy cukrászda (a közelében meg egy fogászat) és egy százjenes pékség is. Meg még arrébb egy kínai rámenes.

Éhenhalni nem fogok.