Ide most valami szép összefoglalót kéne írni, de sajnos az van, hogy ez a hét nekem túlságosan sok történelmet tartalmazott.

Mindenképpen érdekes volt viszont az eleje, ahol Hitler kevésbé ismert fotóit mutogatta Em. Azokat a fotókat, amin tükör előtt gyakorolja a beszédét, elpróbálva a hatásos beszédet, gesztikulációt. Ezek a képek nyilván nem illenek a világhódító vezér képébe.

Hasonló kérdéseket feszegetett az előadás a (második) búr háború kapcsán, amikor is a beállított fotók mellett, amelyek azt hivatottak mutatni hogy mennyire jól gondjukat viselik a katonáknak, bizony előkerült pár kényelmetlenebb is. Olyan, ami hitelesebb képet mutatott a katonák sorsáról.

The Second Anglo - Boer War, South Africa 1899 - 1902

The Second Anglo – Boer War, South Africa 1899 – 1902

A többi rész nekem kihullott, ha nagyon akarnám összekamuzhatnám az előadásból hogy miről volt szó, de akit érdekel, az majd úgyis utánajár.

A kortárs média is érdekes ám, az ismert „sokkos állapotba került szíriai fiú” képe még valószínűleg sokaknak felrémlik. Itt viszont arról írnak, hogy azért nem is pontosan úgy volt, ahogy azt a (mainstream) média beállította.