Az van, amit sose gondoltam volna. A dollárt most éppen1 forintért lehet venni, és egy dollárért épp yent adnak. Száz yent meg forintért tudok megvenni. Ezért ha forintot váltok yenre, akkor ?? yent kapok, míg ha előbb dollárra váltom és utána kint yenre, akkor ?? yent. A különbség ?? yen.

A fentiekkel természetesen bőven lehet játszani, hol mínuszra, hol pluszra jön ki. Én a H&M és a reptéri váltó(k) árait néztem. Azt biztosan tudom hogy a H&M-nél van jobb (például ők2), de a lényeg nem az hogy kétszáz yennel többet kapjak, hanem hogy ha nincs más, tényleg lehet bátran venni dollárt is.

Node mi a kotta az euróval? Az euró árfolyama most épp , és egy euróért most yent kapni, így ha átváltom, akkor ?? yen lesz a vége. A különbség így ?? yen.

Ez se annyira vészes, pláne ha figyelembe veszem azt, hogy a tartalék pénzt (általában úgy utazom hogy van nálam az útiköltség és tartalék is) át se kell váltani euróból yenre.

Amúgy hálás lennék ha valaki átszámolná hogy néztem-e be valamit, de hátha nem.

  1. Persze ugye akár naponta többször is változhat.
  2. Közben megtaláltam a weboldalt is, de át nem írom már a számokat, már holnapra is megváltozhat minden, DOM parsert meg nem fogok ezért tákolni. www.starchange-penzvalto.hu/index.php

Valutaüzérkedés…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. I volia… köszi hogy szóltál, egy rakat plugin ki van kapcsolva globálisan, és nem mindig jut eszembe hogy mit kell bekapcsolni 😀

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.