Szóval az úgy volt, hogy kitaláltam, hogy nosza, tegyünk képet is a hanghoz. Eleve nem terveztem pár percesnél többet, így is jóval hosszabb lett mint ahogy eredetileg akartam.

Sajnos valahogy sehogy se akart karakteres hangorkán kerekedni. Már épp el is magyaráztam magamnak, hogy ilyenkor este elcsendesedik a város minden minden, és ebbe belenyugodva üldögéltem csöndben (egyszer jött egy turista, keresett egy éttermet, nagyon rendes volt, mutogatott, egy szót nem szólt, de nem tudta, hogy amint megmozdítottam a fejemet, annyi is volt a felvételnek, így azt ki is vágtam), azzal, hogy maradok amíg az akku bírja. De ahogy lenni szokott, az érdekes hangok akkor jöttek, amikor a fényképezőgép, amivel a videofelvételt csináltam, közölte, hogy neki ennyi volt és jóéjszakát, mert lemerült. Szóval kb. az utolsó 10 másodperc tetszik. De legalább lehet nézni a hajókat kb. 14 percig.

És persze ahogy ballagtam haza, azonnal előkerültek a szirénázó autók meg minden.

Épp töltöm fel a filmet, és itt, a szobában ülve is érdekesebb hangok szűrődnek be. Az is igaz, hogy nem biztos hogy a legjobb helyet választottam, mert az már korábban feltűnt, hogy akár pár méterrel arrébb állva már teljesen másfajta jellegű hangokat lehet (jobban) hallani. Az a katlanszerű udvar eddig tetszett, mert megfogta a szelet, ám úgy tűnik, hogy elég sok, amúgy jellegzetes hangot is elnyom.