Ilyen fényképezőgépet nem biztos hogy választanék első gépnek

Ilyen fényképezőgépet nem biztos hogy választanék első gépnek / (C) Sanderson, Flickr.

Ez a kérdés, hogy milyen fényképezőgépet,  rengeteg alkalommal hangzik el. Általában a kérdést követő első öt perc nagyjából ugyanabból a pár válaszból és újbóli kérdésből áll, amik végeztével a kérdező teljesen elkedvetlenedve (megint nem segítettél semmit) távozik, mert nem mondtam meg, hogy pontosan milyen gépet vegyen. Most sem fogom, mert a kínálat percről percre változik, és nem utolsó sorban például ami gép nekem kényelmes, az nem biztos hogy másnak is jó.

Viszont egy rövid kérdezz-felelekkel jól le lehet szűkíteni a kört egy vagy több géptípusra, és meg lehet nézni az árakat, és esetleg újból lehet gondolni az egészet. Ilyenkor úgyis az jön, hogy meg kell nézni a boltokban az aktuális kínálatot, meg kell fogdosni a masinákat, és meg kell ismerkedni a lehetőségeikkel. De szerencsére már nem az összes gépet kell megtanulni, hanem csak egy-kettőről kérdezni.

Milyen fényképezőgépet vegyek?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon rosszul nem fogsz járni vele, de: az objektívpark még mindig szegényes, viszont kb. minden fontos megvan már (és adapterrel bármi feltehető rá). Az akku élettartama kissé halovány, pótakku kelleni fog. Néha túlforrósodik és leáll videózás közben, ez igen szórványos jelenség, de előforul(t?). Ha 0-ról vásárolnék, akkor valami olcsó Sony E mount vázat vennék, remek üvegekkel, és egy A7 III-at egyszermajd 😀

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.