A közelmúltban két érdekes és összecsengő dologba futottam bele. Az egyik egy Canon nyomtató reklámja, ami azon túl, hogy egyértelművé teszi, hogy aki nem ezt használja az egy lúzer, állítja, hogy egy profi fotográfus sokkal több figyelmet fordít a részletekre mint egy átlagember:

Ez még mondjuk annyira nem is lenne érdekes, hiszen anno elég sokszor elmondták az öregek is, hogy tessék látni is, ne csak nézni. Megfigyelni a részleteket, mi miért és hogyan van, miért jó egy jó kép, és miért vacak egy vacak. Nomeg egyáltalán, nem egy hihetetlen dolog.

Nagyon tetszett viszont, az a hír, amibe kicsivel a fenti reklám után botlottam. Egy múzeum felvette a harcot a katt — következő festmény — katt– következő festmény — katt — következő festmény — katt, anyád, lemerült, megtelt, ménnemmegy „múzeumlátogatókkal”, akik végignéznek akár száz képet vagy műtárgyat is anélkül, hogy akár egyet is látnának.

hierteekenenÍgy még nyilván nem lesz mindenki fotóművész, de egy-egy képben (mert többre úgyse lesz ideje :D) több érdekességet fog felfedezni mint mások egy egész napos kattogás és rohanás után az egész múzeumban.

Így tényleg élmény lehet a múzeumbam galériába menni, nem pedig kötelesség mert a Julikájék (sic!) is voltak tavaly és megnézték a Lúvrot és mondták hogy milyen csodálatos.

Még ha tényleg az is 😀

És nem kell messzire menni pár érdekes múzeumi esemény miatt: www.szepmuveszeti.hu/muzeumplusz

Kis színes: a SEO plugin szerint a FK pontja az írásnak 24.1, ami szerint ezt jobb ha csak olyan olvassa, akinek legalább diplomája van. Csak azért, mert összetett mondatokat használok és nem olyanokat mint egy gép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.