Napi sajtó

Kissé amúgy is elegen van a médiából, különösen a mindent elsöprő bulvárból, de ez a cikk azért megmosolyogtatott: https://inforadio.hu/hir/belfold/hir-747025

A reakciók.

BKK: “egy hibás munkaközi dokumentumról van szó, és szükséges tisztázni, hogy a szakértő-előkészítő felelős szakmai álláspontját tükrözte ez a tervezet vagy pedig provokációról van szó.” Tehát a dokumentum a gonosz, esetleg szakmai álláspont vagy provokáció, de a BKK biztosan nem hibás.

MSZP: “nemcsak megalázó, hanem életszerűtlen is, hogy minden babakocsis kismama, minden mozgáskorlátozott vagy látássérült utas külön engedélyt kérjen a mozgólépcső használatára. Hozzátette, a tervezet ostoba és kirekesztő, ezért felszólította a BKK vezetését, hogy azonnal vonja azt vissza.” Megalázó, kirekesztő, mongyonle.

Jobbik: “valóban meg kívánják-e nehezíteni a kerekesszékkel, valamint a babakocsival utazók életét” –  Miva’, miva’, miva’?

DK: “soha nem látott módon sújtaná a kisgyerekes családokat, és olyan gondolkodást tükröz, amely nem hogy egy európai ország fővárosában, de egy bárhol lévő világvárosban is elfogadhatatlan lenne.” Sújtaná, kisgyerekes, Európa. Később felszólítja hogy mongyonle.

A legszebb az egészben, hogy tényleg nem lehet tudni hogy mi van, de legalább a sajtó jól megírta, lehet növelni a klikkelések számát, le lehet adni a konzerv, előre megírt, évek óta változatlan sablonszöveget, és mindenki boldog.

Nem ez az egy hír zavar, hanem hogy a zénekóráktól(sic!) kezdve az oroszlánig ilyen metahírekkel van tele a média. Információ nulla, térfogat 100%. És – mint tudjuk – a térfogat nem finom.

 

You may also like...