Pár fotó a közelmúltból

Az első csomag egy hosszabb morgásnak készült, ugyanis némiképp bosszantott, hogy a kedves autósok még mindig a zebrán akarnak elütni, igaz most új helyen. Köszönhetően a StreetView-nak, most már látom, hogy szó nincs megszokásról, csak szimplán vagy ügyeskednek (a taxisok szeretik ám csinálni, látszik az elnézően kifejezéstelen tekintetükön, ahogy okosba’ kikerülik a piros lámpát) vagy elbambulnak. De lássuk először a régi állapotot, amikor csakis egyenesen lehetett menni:

dobrentei-ter-large

Ezzel szemben manapság már van egy külön elkerülő sáv, amiből jobbra lehet fordulni. Igaz, az először balra van:

dobrentei-uj-0

Ez eddig egész jó ötletnek tűnik, még majdnem érthető is, hogy a jobbra forduláshoz először balra kell fordulni (aki a belvárosban szocializálódott autóval az valószínűleg már reflexből így gondolkozik), ám kisvártatva meglepő táblát láthat az arra tévedő autós:

dobrentei-uj-1Érteni vélem én a gonosz kis kék táblát, ám aki boldogan robogna jobbra (azaz balra) az esetleg bepánikol, és megindul tökön-paszulyon keresztül. Ami két okból is igazán szerencsétlen döntés. Egyrészt a hídról lefelé haladó forgalom, ami természetesen a lejtőn is betartja a maximális haladási sebességet, esetleg nem számít arra hogy egy ámokfutó majd pont keresztbe akar surrani. Másrészt az említett ámokfutó, érezvén hogy itten akár baj is lehet, nem feltétlen a zebrán átkecmergő gyalogost fogja figyelni. Persze ha maradt volna a saját sávjában, akkor az ott lévő lámpa biztonságosan átengedte volna, de az a busz addigra már elment. Havonta átlagban egyszer osonnak így át a remek sofőrök, jó esetben a laza taxisok, akik tudják hogy mit csinálnak. Rossz esetben a kétségbeesett idegzsábák, akiktől viszont tényleg félek.

C’est la vie.

Ha már taxi…

Random képek a gyárba menet, onnét jövet.

hegylako0

Nem állítom hogy iszonyat jó dolga van

hegylako1

De legalább a kilátás egész vállalható

Amikor reggelente látom a BKV-s hajócskát, mindig eszembe jut, hogy – noha merő poénból – reggelente akár hajóval is mehetnék a túloldalra.

hajo

Egy kis napfürdő

You may also like...