A teljes készlet Coke Zero-t elhoztam az InterSpar-ból, egy kézben!

Jó, kicsit csalok, mert csak a 2,25 litereset, ami ugye a áremelés ároptimalizálás utáni 2,5 literes.

No Coke ZeroA dolog úgy kezdődött, hogy ugye már rég óta nevetséges volt a Coke Zero készlet az üzletben.

Nem nagyon találtam rá mentséget, esetleg annyit, hogy nem viszik az emberek, ezért nem raknak ki belőle, mert úgyse fogy. Persze az áru hiánya nem azt jelzi hogy nem fogy, hanem hogy balfasz az üzlet. És hülyének nézi a kedves vásárlót, mert az elfogyott termék helyett nem rendel újabb (nagyobb) mennyiséget, hanem tesz a helyére valami mást. Jó lesz az az idiótáknak.

Ez egész addig nem zavart – dehogynem, zavart, de nem érdekelt túlzottan -, amíg még volt termék. Még ha nem is épp sok, de nekem ugye elég az az egy-két palack, nem kell hogy kétszáz közül kelljen kiválasztanom azokat.

Szerencsére ettől megkíméltek, soha nem tapasztaltam zavarba ejtően bőséges készletet.

coke02

Próbáltam ideológiát gyártani hozzá, pl. hogy a Cola Light-ból nyilván annyival több fogy, hogy annyival többet kell kirakni. A Zero-t meg nem viszi senki, a kevés is több mint elég. Persze lehet hogy azért nem viszik mert nincs, de hát ez rosszindulatú feltételezés lett volna.

Egészen a mai reggelig, amikoris azt tapasztaltam, hogy a 2,25-ös palackok elfogytak. Ja nem, mégis volt:

zero-was-hereLegott el is hoztam a teljes készletet:

all-coke-zeroIgen, egyfelől remek dolog hogy ilyen problémáim vannak, másfelől meg bosszant a rejtett áremelés (bárki bármit is mond, én erre tippelek), ha másképp nem, akkor úgy, hogy csöndesen kivezetik a 2,25-ös terméket is, és csak a kisebb kiszerelés marad, valószínűleg fajlagosan magasabb áron.

És az is, hogy egy Intersparról van szó, nem a földszinti kisábécéről (ahová szintén nem rendelnek több árut ha fogy, hanem tesznek a helyére mást, már ha nem lusták hozzá), az ember azt hinné hogy egy ekkora üzletben nem probléma az árukészlet szinten tartása. Mármint persze, ez is egy szint, de na.

Lehet hogy az lesz, amit amúgy el akartam kerülni, hogy kiszállíttatom a szükséges mennyiséget. Vagy átállok a csapvízre, ahogy mindenki (bár a mindenki inkább az ásványvízre állt át): https://uditoitalok.hu/index.php/jo-tudni/fogyasztasi-adatok

De azért a fenti készletmanagement skillset némiképp magyarázza az ágazat bukását. Bár lehet hogy ez már az okozat. Nem tudom, és nem is érdekel. Mint vásárló csak annyit szeretnék, hogy ne kelljen könyörögnöm az üzletben az áruért. Azért az áruért amit amúgy forgalmaznak, csak nem tartanak belőle eleget, pedig én azt szeretném megvásárolni. És úgy érzem hogy egy palack Zero nem egy rettenetesen egzotikus termék.

Jut eszembe, így utólag: péntek reggel van. Déltől berohan a sok kétségbeesett vásárló, hogy a hétvégére felkészülve telepakolja a kosarát, kocsiját. Talán ilyenkor kellene rogyásig tölteni a polcokat áruval.

You may also like...