Nem veszek új fényképezőgépet

Mivel újfent Camera search: gps and AA batterya földhöz csapkodás jutott az eszembe és mivel épp mosok és ráérek, ezért elkezdtem új masinát keresni a mostani P520-as helyett, mert van pár nyomorom, ami kissé nagyon bosszant.

Az egyik – az első, talán a legsúlyosabb -, az az akkumulátor élettartama. A P520-as 1100 mAh-s akkumulátort fogad, ami a CIPA szerint 200 képre elég. Ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a franc tudja hogy mennyire, mert az akkuidő fele-harmada a gps fűtésére megy el.

Adja magát a P610, ami nemrég jelent meg, és valóban, hatalmas fejlesztést léptek meg, már 1850 mAh-s akku való belé. Höhö. Adtak egy pofont a szarnak. Eleve a Nájkon is azt javasolja, hogy azért legyen egy plusz akku az embernél (nyilván plusz pénzért) A dinamika, zaj, miegyéb nyilván érdemben nem lett jobb, és pláne nem az olyanok, hogy exposure bracketing meg az intervalométer. Meg is néztem, a bracketing épp olyan használhatatlan mint eddig volt; az intervalométer is, valószínűleg, a kézikönyvben nem találtam hogy mennyi a minimális várakozási ideje, de a 30 másodperc az megint csak minek.

Na, ennyit a P610-ről. Elkezdtem keresni tehát másik gyártótól készüléket, de mind olyan volt, hogy saját akkupakk, és abból is a szánalmas,  200-300 képes kapacitással1. Kicsit javít a helyzeten, hogy ezek általában wifi-n beszélgetnek a telefonnal, annak a gps-ét használják, ám ugye ilyenkor meg tökön van szúrva hogy az ember a saját mobil wifijét használja. Ugye?2 Márpedig az utazásnál és a roaming díjak mellett azért gecire nem mindegy. Szóval kb. azok is kilőve, amelyek a telefon gps-t használják, és a Pentax, vakusaruba tolható vacka is (nagy, idomtalan, kényelmetlen, stb.).

Tehát adott a helyzet, hogy a P520 elég lehangoló tud lenni néha (jó, gyakran), de nincs merőben jobb alternatíva. Legalábbis én nem találtam. Pláne hogy olyan egyáltalán nincs, ami AA akkut (elemet) használna és gps is lenne benne. És nem nagyon pici vagy marha nagy. És persze nem túl drága, mert 8000 dollárért találtam szimpatikus vázat. És ugye az üveg még ez után jön.

Láb, jegyzet
1. És persze gps/wifi az csak ez után jön.
2. A manualt bogarászva a franc se tudja.

You may also like...

2 Responses

  1. Jajj, mert kikapcsoltam a poston a nyomi plugint. Mingyá…

  2. A [foot]-ok megsertodtek.