…szóval ott tartottam hogy megérkeztem.

A szoba pici, és sajnos nem is praktikus. Hiányzik a sok fiók, amit próbáltak ugyan pótolni, de mérsékelt sikerekkel.My roomMár sikerült bevásárolnom, vettem valamit, amit tusfürdőnek gondolok, és annak fogok használni. Az illata jó.

Érdekes, hogy mintha egyedül lennék a lakásban. Ez egy olyan lakás (enyém a 404R) hogy két szoba osztozkodik egy konyhán, fürdőn, mosdón, stb., és egyrészt nagy a rend, a csend és sehol semmi idegen cucc a közös részeken, pedig elvileg lakják a másik szobát is.

Jó, most máris helyesbítenem kell, április 18-tól üres, de szerintem az ott lakó már lelépett. Na mindegy, nekem megfelel így. Különösen, mert én meg április 17-én költözöm ki. Ami azt illeti, el tudnám viselni ha nem lakna senki sem a másik szobában addig.

Átestem a szokásos élményeken. A városnak jellegzetes tokió-szaga van. Nehéz lenne kielemezni hogy pontosan miből áll össze, de eléggé sajátos. Az útnak, járdának, lépcsőnek megint a rossz oldalán vagyok (mindig), bár állatira figyeltem hogy ne gázoljak le senkit a nyakamban lógó csomagokkal. Zavarba ejtően sok lány hord zavarba ejtően rövid szoknyákat és nadrágokat, ez megint egy hét lesz mire már észre sem veszem.

openinghoursÉrdekes, hogy itt tudják azt, amit máshol nem nagyon láttam, az épeszű nyitva tartást. Ez a ramenes (már ha az) héttől kettőig, majd négytől fél nyolcig van nyitva.

Gondolom abban a két órában se lustálkodnak, de legalább a vendégek nem zavarják őket a délutáni nyitva tartásra felkészülésben.

Sajnos itt nincs olyan automata, amiből lehetne ételjegyet választani, de majd megoldom. Nagyon finom illatok terjengtek a környékén (vagy csak nagyon éhes voltam).

Lehangoló és ismerős tapasztalat, hogy a net a lakásban iszonyat lassú. És meg is szakad néha. Majdnem rosszabb mint az amúgy itt-ott fellelhető ingyenes wifi-k. Gondolom a létező legolcsóbb csomagunk van. Szerencsére a mobill wifi-m az elég jól működik. Már most úgy érzem, hogy megérte megrendelni, manapság azért már majdnem nélkülözhetetlen valami ilyesmi.

sengakujiMost kedvem lenne sétálni egyet a környéken (este fél kilenc van, de a szervezetem szerint dél múlt), de esik az eső. Meg a környék se olyan rettentően érdekes, nem egy Shinjuku, viszont pont itt lakik egy köpésre (260 méterre) a 47 ronin, a Sengakuji templomban.

Ez amúgy is az egyik, eddig kihagyott érdekesség volt, de szerintem ők is kibírják, ha nem ma megyek át meglátogatni őket. Viszont ezen kívül nem nagyon van bármi is errefelé. Hacsak nem a kikötő, meg a Szivárványhíd (vagy hogy lehetne szépen írni, fordítani), ami amúgy tök fehér, én még sose láttam színesre kivilágítva. Igen, épp itt lenne a kiváló alkalom megnézni, de esik az eső, én át nem megyek.

Majd holnap.

Takanawa area

You may also like...