Hát, mindent nem lehet

Hatchobori flat A szállásfoglalás kicsit az árverésre hasonlít1. A tét nem igazán az ár, hanem az idő illetve a megfelelő hely. Mivel sokan utaznak a tavaszi időszakban, így ilyenkor már lecsökken az elérhető szobák száma, viszont egyrészt nem lehet túlságosan előre lefoglalni, csak harminc nappal, viszont a harminc napon belül rendszeresen fel-fel bukkannak olyan helyek, amiket visszamondtak és esetleg remek helyen vannak.

Ilyen volt a Hatchobori 202-ese, amit pár nappal az után találtam, hogy kifizettem a foglalót az amúgy kedves kis szobáért. Ez az új hely sokkal kényelmesebb lett volna, mert közel van a Tokyo pályaudvarhoz. Innen indul és érkezik minden – vagy a legtöbb, sok? – Shinkansen, de azok mindenképpen, amelyekkel én utazni fogok.

Közel, bő húsz percnyi gyaloglásra van a Tsukiji halpiac, ami csak azért lenne érdekes, mert hajnalonként meg lehet tekinteni a tonhalárverést, ami állítólag remek látványosság. De az valami fél ötkor kezdődik, és a legtöbb leírás azt javasolja, hogy az ember az előző napon utazzon a környékre, ott szálljon meg és reggel kocogjon, de fürgén ám a bejárthoz, mert érkezési sorrendben engednek be 2×60 embert. Aki kimarad, az így járt.

És Akihabara is közel van, és mivel kb. elsőnek oda fog vezetni az utam, nem bántam volna, ha pl. a reggeli ramen utáni laza sétával elérhető lett volna.

De hát nem, valaki fürgébb volt, és hamarabb észrevette a kínálkozó lehetőséget, így maradok a már lefoglalt helynél. Ami amúgy sokkal kedvesebb környéken van, csak kissé távolabb a központtól.

Láb, jegyzet
1. Mármint itt, a Sakura House-nál. Ez azért nem egy szálloda, kicsit mások a szabályok, lehetőségek.

You may also like...