Nem lesz Airbnb

3033312-inline-s-1-airbnb-lookalikeMeglehetősen sok tétovázás, még több keresgélés és az időpontok egyeztetése után úgy döntöttem, hogy feladom az Airbnb-s szállások nézegetését. Az első, ami szúrni kezdte a szememet, hogy a szállodákhoz képest drágák a szálláshelyek. Persze ezek nem is szállodák, nem is ugyanaz a szolgáltatás és a hangulat sem, de végül is, mi tagadás, ez egy nyomós érvvé vált.

A második ami kissé elbátortalanított, hogy az elérhető árú helyek nem voltak túl bizalomgerjesztőek. Vagy már nem voltak szabad időpontok. Novemberben még volt, akkor kellett volna lefoglalni.

A harmadik indok az az, hogy mivel én körútra megyek, ezért minden szállásnak pontosan illeszkednie kell az előzőhöz. Ha szállodában foglalok szobát, akkor ott nagyobb eséllyel tudnak segíteni, ha bármi közbejön (például ha úgy járok mint az első alkalommal, amikor kiderült, hogy tulajdonképpen nincs is szobám, hiába van a kezemben a papír, hogy de1).

Jelzi a dolog egyszerűségét, hogy az Airbnb-s szállásokkal már gyakorlatilag hónapok óta küzdök, a szállodafoglalásokkal megvoltam egy nap alatt. Jó, a felével, egyelőre eddig van meg az útiterv.

A maradék tulajdonképpen attól függ, hogy mennyi pénzt tudok vinni magammal, mert azért nem olcsó mulatság az ilyesmi. Eleve úgy utazom, hogy megérkezem az egyik nap, ott alszom, másnap téblábolok, és harmadnap libbenek tova. Azaz legalább két éjszakát kell fizetnem mindenhol.

Töprengek viszont azon, hogy szerencsére elég sokáig díjmentesen le lehet mondani a szállást, és hogy nézegetek couchsurfing-es helyeket is, a szálloda alternatívájaként. Illetve keresek pár helyet még, ahová el lehet vonatozni ugyanis nagyon nem adtam fel a reményt, hogy igazándiból éljek japániak között. Például egy ilyen helyen:

Láb, jegyzet
1. Azóta összeraktam fejben a legvalószínűbb forgatókönyvet. Alighanem az lehetett, hogy volt foglalásom, de a szállodalánc másik épületében, csak nekem valamiért rossz címet adtak meg, én mentem rossz címre, vagy valami ilyesmi.

You may also like...

2 Responses

  1. Jham, ilyesmi volt, de már esélytelennek látom megtalálni az akkor papírokat.

  2. Ilyen mar nekem is volt, hogy rossz szallodaba mentem:) Ki tudta, hogy van nekik vagy 9 ugyanazon a neven?:)))