Argh… bankváltás?!

Szóval úgy történt hogy jött egy email az Austrian Airlinestől, hogy licitálhatok a jobb helyért. Ők ugyanis úgy csinálják, hogy ha van szabad hely az első osztályon (nem első osztály, hanem business class, de mindegy), akkor azt a legtöbbet ígérő kapja meg. Ha van még egy, akkor azt meg az utána következő. I tak dalse. Ez amúgy nekem szimpatikus dolog.

Tehát megjött a nagyszerű levél. Megtettem a tétet, és gondoltam pattintok valamennyit a kártyámra, hogy le tudják foglalni, ha akarják. Jelentkeznék be a cibbinternetbankkba, de ha a nyomorék tokenjüknek jó választ adtam, akkor nem engedett be a menübe. Rossz válasszal beengedett, de utána már rossz jelszót generált. Nyilván így logikus.

Mivel igen hamar ideges lettem, így gyorsan ki is zártam magamat a pompás banki rendszerből, legalábbis kicsit később már a jó(?)1 generált jelszóval se tudtam bejelentkezni. Sebaj, hívjam a 40-es számot, ami ha jól tudom helyi tarifa (mobiltelefon esetén amúgy kb. értelmezhetetlen fogalom, de mindeeegy), nem nagy összeg, de akkor is nekem ketyeg. Mivel már eleve nem sok nyoma volt a nyugalmamnak, ezért amikor a automata közöle hogy most aztán adjam meg a sokjegyű azonosítómat meg a hozzá tartozó miegymást, na akkor végképp kiakadtam. Főként azért, mert mi van ha ez nem akkor történik, amikor még itt vagyok egyrészt tíz percre a banktól, másrészt meg a másik szobában a mappában valószínűleg benne van az a papír amin ezek a mágikus rúnák rajt’ vannak, hanem akkor, amikor már a földgolyó túloldalán vagyok?

Szóval most elmegyek majd még a cibhez is, ha lesz lelkierőm, és megkérem őket, hogy ugyan, légyszimár, ne szopassanak.

A történet vége az az, hogy sikerült megtennem a tétet, mert az AA nem a teljes összeget zárolja, hanem csak egy eurót, amit azonnal vissza is tett a kártyára. Viszont az utazás előtt mindenképp figyelnem kell arra, hogy pattintsak még rá zsét. Már ha megnyerem a licitet, amit őszintén kétlek, mert nem nagyon engedtem el a gyeplőt, ehe.

A margóra még azért hozzátenném, hogy a CIB volt az egyik olyan bank (gondolom volt másik is), amelyiknek nem működött a bámulatos java appletjük, mert figyelmen kívül hagyták az Oracle hónapokkal korábban élesített figyelmeztetését, hogy baszod, keríts hozzá tanúsítványt, mert nemsokára nem fog működi a tákolmányod. És lám, nem is működött. Azóta szerencsére ezen a problémán már túllendültek.

Láb, jegyzet
1. Az a kibaszottkurrvajó az OTP (One Time Password) megoldásokkal, hogy a szopóügyfél, jelen esetben én, sose tudja, hogy az adott jelszó az jó lesz-e, csak akkor szembesül a ténnyel, amikor a banki rencer lekapargatja a fedőréteget és megnézi, hogy nyert-e.

You may also like...

2 Responses

  1. Mondjuk ma már volt jó tapasztalatom is, a FŐGÁZ ügyintézői állati rendesek voltak. De azért kibírtam volna ezek nélkül a napot.

  2. Én meg most szívtam egy másik pénzintézettel :( Webes rendszerük azt mondja nincs jogosultságom a tranzakcióhoz. Hívom a ügyfélszolgálatot, ja igen kell egy kiegészítő szerződést is kötnöm. 2 év tökéletes működés után ez van, mehetek be személyesen. Még jó hogy van webes szolgáltatásuk.