Blogtuning

Felkészülendő az utazásra és a várható sok-sok újdonságra, kissé tuningoltam a blogon. Kapott új kabátot, és a motortérben is kalapáltam kicsit. Bár nem sokat. Az egyik fontos változtatás az az volt, hogy 90-ről 92-re tornáztam a google értékelését, ami gyakorlatilag azt mutatja, hogy mennyire gyorsan működik az adott oldal.

Ennél tovább sajnos nem jutottam, csak olyan áron, hogy egy-két funkció elkezdett nem működni. Kicsit el is keseredtem, mert azért a 100%-ot el szerettem volna érni, ám egy kósza ötlettől vezérelve gyorsan megnéztem pár ismertebb oldal értékelését:

origo.hu: 59%
index.hu: 66%
hvg.hu: 52% (muhaha)
cnn.com: 60%
vodafone.hu: 45% (mondjuk nekik tényleg lúzerek a webészeik, írtam is nekik hogy milyen elbaszások vannak az oldalon, persze megígértek mindent és persze azóta is úgy van)
444.hu: 60% (pedig nekik ugye szép új designjük van, de se tömörítés, se a képek optimalizálása nem játszik)
egy blog.hu, hogy hasonló is legyen: 71% (itt is van pár lehetőség a javításra).

Így látszik, hogy a net sokszor azért olyan lassú amilyen, mert a nyomi oldalak nincsenek rendesen megcsinálva.Persze igen, egy-egy ilyen hangolás sokszor jár nemkívánatos hatásokkal is, de valahogy arra tippelek, hogy jobbára nem erről van szó. Illetve még pár oldalt megnézve azt tapasztaltam, hogy a reklámokat szállító oldalak ontják magukból a leglehangolóbb tartalmakat, mindenféle tömörítés, optimalizáció nélkül. Ez csak azért is probléma,mert az ilyen igénytelen oldalak nagyon sokat tesznek azért, hogy a mobilnetet a sajtreszelőhöz lehessen hasonlítani.

 

You may also like...