Csak az érdekességek

Meg kellett állapítanom, hogy túl sok idő menne el arra, hogy minden nyomorult spammerrel érdemben foglalkozzak. Alighanem ez az ami miatt a spam virágzik, nagyobb munka megszabadulni tőle mint eltűrni.

De azért időről-időre akad olyan, aki meglepetéssel szolgál. Az első például az Andor Tamás, aki az Echo TV-nek próbál ügyfeleket toborozni. Hát, ha valamivel, akkor a spmajával elérte azt, hogy ilyen nyomi bandánál tuti ne fogok hirdetni. Viszont van egy érdekes kitétel az általa küldött szemétben:
andor-tamas-nem-masolhato

Az nem is nagyon érdekes hogy bevallottam gyűjtögették a címeket, egye fene, joguk van hozzá, de az már igen, hogy nem lehet se átadni, se nem másolni. Se gépi, se kézi úton. A nagyobb (de a kisebbek is) kémelhárító szervezetek észvesztő összegeket adnának azért a technológiáért amivel a derék Tamás ezt a címlistát tárolja, annyit, hogy abból az Echo TV egy év alatt lenyomhatná a CNN-t is. Fél kézzel.

Az automata fordítóprogramok meglepő fejlődését mutatja a Trading Manager csodás irománya, jó részét szerintem akkor se érteném ha Kazinczy fogalmazta volna, de egy része felkeltette a figyelmemet:

trading-manager

Már-már filozófiai magasságokba emelt fordítás, csupán a nyelvtani botlás árulkodik arról, hogy bizony szándékosságnak nyoma nincs, csupán a gépi intelligencia alkotott gyöngyszemet – még ha kissé hibásat is.

You may also like...