Gyűrűt talál a szerencsés bácsi

Különösen szerencsés emberrel találkoztam ma, ahogy jöttem vissza a céghez. Jött velem szembe a derék ember, majd hirtelen lehajolt és felvett a földről valamit. Különösebben nem foglalkoztatott a dolog, ballagtam tovább, ám hallottam, ahogy dünnyög valami olyasmit, hogy talált egy gyűrűt.

Na erre már megálltam, és láttam ám, hogy valóban egy csillogó gyűrűt forgat a kezében. Aranynak látszott, és vártam, hogy mi lesz a produkció. Nem is maradt el a műsor, jámbor tekintettel nézett rám az ember, és kérdezte, hogy ezzel most mit tudna csinálni, mert külföldi, nem érteni magyar nincs személyi hol cserélni, stb. stb.

Mondtam neki, hogy vigye el ékszerészhez, erre közelebb nyomta, hogy szerintem arany-e. Nyilván az lehetett, mert még címke is volt rajta, hogy nagyon sok karát meg nagyon sok forint (még kérdezgette is, hogy az ott a forint-e). Nohát, hogy milyen szerencsés emberek vannak, mondtam neki, nagyobb baj sose történjen vele. Vigye el ékszerészhez és jó lesz neki nagyon.

Erre kissé furán nézett rám, és ismételgette, hogy nem érteni magyar és hogy nincs személyije, majd kibökte, hogy “Nem kell?”. Hát nem. Lehet hogy buktam egy rendkívül jó üzletet, de én arra tippelek inkább, hogy egy tapasztalattal lettem gazdagabb.

A nevezetes esemény az Europark környékén történt, de gyanítom, hogy másfelé is bele lehet futni ilyesmi élményekbe. Mindenesetre lehet hogy nem árt figyelmeztetni a gyanútlanabb – főként az idősebb – ismerősöket, hogy kétszer is gondolják meg mielőtt ilyen hihetetlen szerencsének áldozatul esnének.

You may also like...