ICE – akkor most mi legyen?

A hamisított felhívás

A Facebookon megint felbukkant a “Mentősök felhívása”, amit jó szándékú emberek osztanak tovább vak lelkesedéssel. Picit azért belegondolhatnának, hogy egy mentős milyen jogon használná bármilyen célra is bármelyik beteg, sérült telefonját vagy egyéb személyes holmiját. Így is kapnak eleget szegények, nem feltétlen hiányzik nekik még az is, hogy magyarázkodniuk kelljen egy-egy hívás miatt.

De ha ez nem lenne elég:

“Az ICE bizonyos esetekben hasznos lehet, de elsősorban nem a mentők számára. A mentők dolga, hogy a sürgős ellátás után a beteget mielőbb kórházba szállítsák. A hozzátartozók értesítése a rendőrség, illetve a kezelést végző kórház feladata” ((https://www.mentok.hu/index.php?id=hivjak-e_mobilon_hozzatartozoinkat_a_rendorok))

Persze azért nem teljesen bolond a gondolat, hogy legyen valaki, akit a bajban felhívhatnak, és talán jobb ha az öcsémet hívják pl. anyám helyett. Illetve a munkahelynek is érdemes lehet megadni egy olyan telefonszámot, amin akár érdeklődni, akár jelezni lehet ha valami gond támadna. De csak ezér hamísítani egy felhívást, ellopni a Mentőszolgálat címerét… ez már kissé túlzás.

És ami a lényeg… nem árt némi egészséges kétkedéssel fogadni az ismerősök által ajánlott dolgokat. Pl. a Facebook nem fog 10 centet utalni senkinek se a megosztások után (régen ez az AOL, Microsoft és a Google nevekkel ment és e-mail-t kellett továbbküldeni). Se.

You may also like...