Syndicate

Az első tapasztalatok:

Ki nem hagyható animációk, filmecskék. Egy FPS-ben minek? Ha valakit érdekel, az majd végignézi, akit meg nem, az átlépi. Nem érdekel a történet, majd ha az összes kis mütyürt kipróbáltam, esetleg érdekelni fog. Ostobaság.

Az enter gomb… egyetlen helyen kell használni, akkor amikor a töltés véget ért, és indulhat a játék. Gondolom a konzolos világból jött, nincs is ezzel sok baj, de mintha az, aki kitalálta volna ez, az életében nem játszott volna még PC-s FPS-el. Az ember keze a wasd billentyűkre görbül, és kifejezetten problémás az enter elérése. Számtalan másik gombé (pl. a szóköz) jóval kényelmesebb lenne. Vagy a már sokszor bizonyított – de úgy látszik nem eléggé tudományos megoldás: az any key. A gondom nem plusz mozdulat által elégetett feles kalóriákkal van, hanem a kényelmetlen és ésszerűtlen mivolta miatt ((Meg van egy olyan érzésem is, hogy erőltetik ezt a “játsszunk pécén is konzoloss gémmel, mert a kozol a fasza a pécégém halott”. Ha ilyen ostobaságokat csinálnak, akkor halott is lesz, ez nem kérdéses.))

A hangulat lassan jön meg, de végül is fellelhető. A pályák közepesen igénytelenek, de messziről nézve egész pofásak. Csak épp lineárisak, ami erősíti bennem a “parasztnak vidékre, jó lesz az” érzést. Nem beszélve arról, hogy az ilyen pályákon szokták a szerencsétlen játékost a legésszerűtlenebb útvonalakra kényszeríteni, csak hogy “nehéz” legyen a pálya.

Kicsit zavaró az egyik hang, ami mintha a Mirror’s Edge-ből lenne. Valamit a menüben a “new game” meglehetősen ésszerűtlen módon az első helyen van, megint csak mintha ki se próbálták volna olyanok, akik játszanak is gémekkel.

A karakterek személyisége nekem kicsit csiszolatlannak tűnik, az egyik jelenetben az ügynök fejbe lövöldözi a civileket, a másikban meg jópofiskodik. Persze lehet hogy az übermensch érzést kívánja erősíteni, táplálni, a fene tudja – ennek eldöntéséhez viszont kevés a játék által adott információ (Lehet hogy mégis meg kéne néznem az animációkat?).

A demó letölthető innét: https://thepiratebay.se/torrent/7054899/Syndicate_%282012%29_PC___RePack_%5B3DM%5D

You may also like...