windows cmd powa

Ma egy érdekes problémával kerültem szembe. Adott egy rendszer, ami bizonyos lépések esetén megváltoztatja a fájlneveket (revíziót épít bele). Ez úgy néz ki, hogy a //”Szelep teljes.txt”// átváltozik //”[R2] Szelep teljes.txt”//-vé. Ez több esetben igen remek, azonnal látszik, hogy az adott dokumentum melyik revíziójával van dolgom, ám néha, amikor ezek a fájlok egymásra hivatkoznak, ez igen fájdalmas lehet. Kellett tehát valami megoldás, ami leszedi az adott revíziót és vissza is teszi, mert amúgy az meg persze kell.

Fontos szempont volt még, hogy ne kelljen a gépre semmit se telepíteni, mert az ilyesmiből mindig csak baj van. És amúgy is, biztos voltam benne, hogy valahogyan megoldható, csak én nem értek a windows-hoz. ((Ami szintén probléma, hogy win alatt kell megoldani, tetszőleges unix alatt ez a probléma inkább olyan kérdéseket vet fel, hogy melyik megoldás az elegánsabb.))

Némi google és kétségbeesés után az alábbi pompás megoldás született:

Nem állítom, hogy ez így különösebben jó lenne, pláne nem hogy nincs jobb megoldás ((És igen, az FNAME meg az OriginalName ugyanaz, lehetne takarítani…)), viszont működik. Mi tagadás, némiképp engem is meglepve 😀

You may also like...