Minecraft újdonságok

Megint működik a world border. Egyszer már működött. Arra szolgál, hogy ne lehessen a végtelenségig menni a világban, mert akkor előbb-utóbb elfogyna minden hely. 800 egység sugarú kör a világ mérete. Elindítottam a terület feltöltését, hogy lássam, van-e olyan terület, ami már létrejött, és kilóg ebből a körből. Ha van, és még nem lakik rajta senki sem, akkor azt a részt törölni fogom.

Ha nincs hely építkezni, akkor lehet még növelni :)

A részben a fentiek miatt növelnem kellett a szervernek adott memóriát, mert változatos hibákat produkálva dőlt össze meg vissza. Most megint úgy néz ki, hogy magához tért, és – különösen ha le lesz gyártva a teljes térkép -, várhatóan stabilan fog működni, meglátjuk.

A csirkefarm kapott egy spawner-t, mivel mint kiderült, az normális, ha eltűnnek a dögök. Viszont most mintha nem tojnának, úgyhogy lehet, hogy leállok a csirkebiznisszel. Vagy csinálni kell egy rendes farmot, de az meló meg idő.

És a legjobb hír: megépült a kocsma. A kocsma hasznos dolog, mert egyrészt táplálja és gyógyítja a vendégeket, másrészt meg a szörnyek nem tudnak bántani a területén. Az épület maga elég kezdetleges, ha valaki kedvet érez, akkor szóljon, és adok jogot neki hogy átépítse. Vagy építhet egy újat, szebbet :)

You may also like...