WorldGuard gyakorlati tanácsok

Jogosan felmerülő igény, hogy ha valaki már dolgozott egy csomót pl. pár acélfejsze legyártásán, akkor ne legyen már olyan, hogy valaki csak úgy ellopja azt. Többek között erre is használható a WorldGuard, amivel meg lehet védeni a tulajdonunkat.

Kijelölés

Kezdjük az alapokkal. Az első lépés, hogy ki kell jelölni a területünket. Ezt célszerű úgy csinálni, hogy a már beépített területre rászámolunk egy kicsit. Még akkor is, ha a már meglévő terület a későbbiekben módosítható.

A kijelöléshez szükség lesz egy fából készült baltára(wooden axe) és kb. ennyire. Bal egérgombbal lehet kiválasztani az első, jobb egérgombbal a második pontot, ez így egy téglatestet jelöl ki. Ezt a kijelölést lehet lefele és felfele is bővíteni: //expand 10 down vagy //expand 10 up parancsokkal. Ha teljes magasságában ki akarjuk jelölni a területet, akkor a //expand vert paranccsal a legalsó sziklaréteg és az ég között teljes magasságában kijelöli a terültet. Lehet hogy valakinek ez ismerős, ez nem véletlen, a WorldGuard a WorldEdit ((https://wiki.sk89q.com/wiki/WorldEdit/Quick_start#Making_selections)) parancsait (is) használja a kijelöléshez.

Ha nem négyzetes a kijelölendő terület, akkor át kell állítani az alapértelmezett – téglatest – kijelölést poligonosra: //sel poly. Így körbe lehet rajzolni egy területet, a bal klikkel kezdve, és a jobb klikkekkel folytatva. Nagyon bonyolult kijelölést nem hiszem hogy érdemes csinálni, hacsak nem valami nagyon fura (háromszögletű vagy pl. kereszt alakú) területről van szó.

Jogok

Ha a számunkra kedves terület ki van jelölve, akkor nevezzük el:

/region define SoyaHazikoja g:members soya

A kijelölt terület neve “SoyaHazikoja”, a tulajdonosa soya lesz. Az adott területen most már egy rakat dolgot be tudunk állítani, hogy mit engedünk és mit nem. Talán érdemes azzal kezdeni, hogy kitiltjuk a szörnyeket, és nem hagyjuk, hogy a Creeper-ek robbanása kárt tegyen akár bennünk, akár az építményekben.

/region flag SoyaHazikoja creeper-explosion deny

Hasznos tudni, hogy a saját területünkön már eleve csak mi nyúlhatunk a ládákba. A többi beállítási lehetőséget itt találjátok:

https://wiki.sk89q.com/wiki/WorldGuard/Regions/Flags

Ha nagyon muszáj ezeket is lefordítom :)

Fontos!

Helyből senkinek nincs ezt joga használni, egyenként adom az emberkéknek. Akik építgetnek, azok már kaptak. Aki kér, az a fisher@fisher.hu címre írjon, vagy a játékban szóljon.

You may also like...