Hogyan nem cseréltem le a fraps-ot.

A fraps-al egyetlen gondom van, mégpedig az, hogy az mw2 közben néha meg-meg akasztja a gépet. Sajnos nem találtam egyértelmű okát, a gépnek bírnia kéne. Szemügyre is vettem pár alternatívát.

GameCam:

Nincs rendes demo, nem lehet kipróbálni. Sok állítás lehetőség, de ki tudja, hogy megy-e egyáltalán. Nyomorék kezelőfelület, hang nincs. Első próbálkozásra befagyott a steam tőle. Csak negyed méretben lehet felvenni, az kinéz valahogy.

WeGame

Regisztrálni kell, a játékok keresése rém sokáig tart. Full size csak VIP-nek, a VIP regisztráció ideiglenesen nem működik, minimális állítási lehetőség, siralmas képminőség.

E.M. Free Game Capture

A free csak 15 fps-t tud, az mw2 el se indul – vagy annyira lassú, hogy úgy tűnik. Ahogy kiléptem a Game Capure-ből, életre kelt a gép.

HyperCam

Alattomos módon próbálja feltetni a toolbárját, és alkalmatlan a célra. 20 másodperc után töröltem.

PlayClaw

Úgy hirdeti magát, hogy “better than fraps”. Valóban nem rossz, a low compression remek, mjpeg (high compression) codec egész jó (milyen legyen), de az audio sync elcsúszik. Viszont tud pre-recordingot.

Dxtroy

A legtöbb beállítási lehetőséget nyújtja, bármilyen codec-et tud használni, ffdshow-t is, így elég változatos fájlokat lehet vele létrehozni. Viszont a hangot elrontja, igen halk lesz. Sajnos az xvid kódolást már nem bírja valós időben a gépem, a többi egy része egyszerűen nem működik (az Indeok vagy crashelnek, vagy nem jut tovább az “init” fázison) a maradék meg még rosszabb. A tömörítetlen formátumok természetesen mennek, de azok meg minek? És szintén nincs pre-record, így azt se lehet, hogy felveszem és majd később megvágom az egészet.

Bandicam

Jó. Be lehet állítani xvid codec-et is, így az avid studio helyből eszi. Vagy nem ((Gondolom nem megfelelőek a paraméterei, nem szabványos fájlt generáltam)). És nincs pre-recording, ami rém elszomorító.

xfire

Nem elsősorban erre való, de erre is jó. Sajnos nem lehet állítani, hogy milyen codec-et használjon, a saját tömörítője meg fájdalmas minőséget produkál. Ha jól emlékszem még a handbrake se ette az általa gyártott fájlokat.

Tehát…

Alapvetően a Bandicam a legkevésbé rossz, de még mindig nem tudja azt, amit a fraps (helyből eszi az Avid Studio, van prerecord), viszont legalább nem korlátozza a játék sebességét, és jóval kisebb fájlokat csinál. Igaz az xvid tömörítése miatt az olyan is (1600×1200-ban kellett felvennem és az lekicsinyítenem a nem annyira szar eredményért), de valamit valamiért. Sajnos a veszteségmentes formátumok egyikét sem eszi az Avid Studio, így kissé meg vagyok lőve. Persze a fraps formátumát igen, csak épp nem tudom rávenni a többi kodeket, hogy működjenek az Avid Studio-ban.

You may also like...