Minecraft weblapot blogból

Először valami egyszerű blogot kerestem ahhoz, hogy a minecraftos oldalamat megcsináljam. Aztán feladtam, és gondoltam, hogy átállítom a worpress multi-site blogra. Ezt is meg lehetett volna csinálni, csak akkor épp ezzel kellett volna kezdeni.

Aztán gondoltam egyet: a blog úgyis tud egy feed-et adni az adott témához tartozó bejegyzésekről, miért ne használnám ezt? Egészséges xml file (atom), akár még jó is lehet.

Nos, az igazság kicsit messzebb volt ettől, annyira nem rém egyszerű xml-ből html-t gyártani. Illetve nem is annyira bonyolult, tulajdonképen ha adtam volna egy xslt forrást a fejlécben, akkor már meg is lett volna oldva a probléma. Ezzel az volt a gondom, hogy patkolni kellett volna a wordpress-t. Szerencsére találtam egy egyszerű php okosságot, ami megeszi az xml-t, és egy templata alapján kitol magából egy fájlt, ami a template-től függően akár html is lehet.

Igen, tudom, ezt csinálja egy xslt processzor is ((Ugye?)), de ez így picit egyszerűbb volt.

wordpress – atom – error

Sokan belefutottak abba a hibába, hogy a wordpress “rossz” xml (rss, atom) feed-et tol. Némi keresgélés után kiderült, hogy ki kell venni a konfig fájlból az üres sorokat, és akkor minden remek lesz ((PHP powa…)).

blog – lap

Innenstől kezdve kicsit kellett piszkálni a template-et, és gyártani hozzá egy egyszerű css fájlt, és íme: https://minecraft.fisher.hu/

A sebessége sajnos függ a wordpress sebességétől, amivel egyelőre még nem vagyok megelégedve, de már dolgozom rajt.

Viszont mostantól minden bejegyzés, amit a Minecraft kategóriába (is) teszek, automatikusan megjelenik a minecraftos oldalamon. Alig egy napos nyomorgás után, ehe.

You may also like...