Az UPC ügyes, az Invitel béna

A Invitel bénasága igazság szerint sose volt annyira kérdéses. Ám hogy az UPC milyen trükkös, arra csak tegnap jöttem rá.

Történt pár napja, hogy egy UPC-s ügyintéző felhívott, hogy az általam megrendelt 30 megabites csomag akciós időtartama lejárt ((Ahogy megnéztem az aktuális adatokat erről szó nincs, azóta már másképp fogalmaznak)). És valóban, a régi szerződésen a listaár bő 10.000 forint, azaz ha nem kötök új szerződést, akkor a 30 megabites csomagért ennyit kellene fizetnem.

Jelenleg a 25 megabites csomag most 3200 forint lenne nekem – a vicc az, hogy elég is lenne – az 50 megabitest viszont 4500-ért kapom. Viszont – és most nagyon-nagyon bánom, hogy a telefonom nem rögzíti az elhangzott beszélgetést – én úgy emlékszem, hogy kicsit más számokat hallottam a beszélgetés során. Egyrészt 15 megabitre emlékszem, ám ezt bármikor félrehallhattam, mert az gyanúsan alacsony. Ám az tuti, hogy a csomag árára nem 3200-at mondott a néni, hanem 3800-at (az tuti, hogy hétszáz forinttal lett volna olcsóbb az 50-nél eggyel kisebb csomag). Így most 1300 forint a különbség a két net között.

A dolog ott dőlt el, hogy inkább fizet az ember havi ötszáz forinttal többet azért ami nem kell, mintsem fizessen kétszázzal kevesebbet egy jóval lassabb netért. Még egyszer: könnyen lehet, hogy félrehallottam a beszélgetést, lehet hogy 25 volt az a 15. Még ha az a jóval lassabb net is bőven elég lenne ((Még a 15-ös is, hisz anno a belső hálózatuk volt 10 megabites, és akkor is volt élet. Igaz 9:30 után az Internet sebessége lecsökkent 10 bájt/sec-re.)).

Persze ilyen csomagváltások máshol is vannak, nézzük, hogy csinálja((Vagy csak csinálta?)) az Invitel. Volt nekik egy csomaguk, havi valamennyiért adtak valamit. Ez a csomag megszűnt, értékesíteni nem lehetett, ám akinek ez a csomagja volt, annak erre érvényes szerződése volt. Ha nem akarta, akkor nem mondta fel (emlékeztető: az UPC egy év után durván megemeli a havidíjat, a jelenlegi 4500 forintról az éppen aktuális lista szerint 10400 forintra), és jár neki a régi-régi csomag. Hűsége pedig már nincs. Az UPC viszont minden évben újra és újra megköti az ügyfelekkel az egyéves hűségszerződést, amúgy szelíden noszogatva az embereket a horror árra adott csodálatos kedvezménnyel. Ami megszűnik majd.

Amúgy a viszonylag elégedett UPC ügyfelek közé tartozom, nincs bajom velük, csak mindig nehezen tűrtem, ha birkaként tereltek egy irányba.

You may also like...