Játékok, amiket letölteni is kár volt 2.

A mai szerzemény az Operation Flashpoint: Red River (( https://www.gamekapocs.hu/cikk/1603/operation_flashpoint_red_river_teszt )). Sokat nem játszottam vele, mert nem bírtam.

Először is, a mai trendeknek megfelelően a bevezető videók nem ugorhatóak át. A fasz se kíváncsi a második alkalom után a hülye,öntömjénező reklámfilmjükre. Legalább az “ehehehenennnvidiihhha” kimaradt. A játék menüje volt a következő. Annak ellenére, hogy az egyik legszebb amit eddig láttam, rém kényelmetlen és nehezen használható. Lehet hogy megszoknám pár nap után, de nem volt hozzá kedvem.

A következő ami elbágyasztott, az a hangulat hiánya. Az egész játék sík unalom. Eleinte. Később már rosszabb. Ugyan van benne piff-puff, de elég rövidke kis összecsapásokkal találkoztam. Előny, hogy lehet taktikázni. Pl. lehet épületet védeni. Igaz a “védd az épületet” az embereim kirohannak az épületből (és a fedezékből), és mehetek foltozni őket.

A másik meglepetés akkor ért, amikor parancsba adtam, hogy “menjetek ODA”. E. Mutattam. De nem mentek. Makogtak, hogy tűz alatt vannak, meg ellenség északnak tú handrid méter, de hogy mentek volna a kijelölt részre… na az nem.

Nagy nehezen átvergődtem velük, hogy oldalba kapjam az ellent. De láttam ám, hogy ez így annyira nem fasza, mert fedezék az igen ritkásan van, ezért inkább kerültem a épületek mögé, hogy majd bejutok az egyikbe és majd onnét. Na, erre meg megkaptam, hogy húzzak vissza a helyemre. Húztam is. Foltozhattam is.

Ez még mind elég lett volna arra, hogy a torrenten talált játékot végigjátsszam. De ami miatt le is szedtem, az az volt, hogy 5 perc lapulás és lődözés után hosszas autókázás következett és azt meg végképp nem lehetett kihagyni. A sarge ugatott ám mindenféle rúlokról, amik nagyrészt olyan taktikai finomságok voltak, hogy ne hagyjam hogy lelőjenek. Meg ha meglőnek, az nem remek és kötözzem be magamat. Ez első hallásra is unalmas volt.

A játék amúgy nagyon sokat segít. Igaz, hogy pl. a szerinte követendő út nem ritkán abból áll, hogy ide-oda kell rohangálni a pályán, egyszer oda aztán vissza. Vagy ha menni kell valahová, akkor rettentő idióta helyekre kirakott ellenőrzőpontokat kell követni. Szerencsére a halálos pontosság ebben az esetben nem megkövetelt.

Szóval találtam egy ilyet, feltettem és kb. fél óra után le is szedtem. Letölteni annyiból nem volt kár, hogy most már tudom, hogy mire számítsak.

Ja és persze demó a steam-en nem volt belőle. Most megtaláltam, hogy a Codemasers oldaláról  (( https://www.codemasters.com/downloads/details.php?id=39398 )) viszont letölthető. Ha valakit érdekel.

You may also like...