Fotókönyvek összehasonlítása

Támadt az a bohókás ötletem, hogy fotókönyvet csináltatok. Csináltattam is, és el is szörnyedtem. Ezért aztán szétnéztem, hogy mik is a lehetőségek.

CEWE

Majdnem mindenhol ez a cég dolgozik. DM, MédiaMarkt és még számtalan átvevőhelyen lehet megkapni az elkészült könyveket. Sajnos ennek a legrosszabb a minősége. A nyomtatás néhány helyen ijesztően raszteres, mintha valami olcsó tintasugaras nyomtatóval köpködték volna ki a képeket. Másik gond, hogy valószínűleg feltöltéskor konvertálják a képeket a “jó az” minőségűre, ami az esetek nagy részében nem jelent észrevehető változást. A könyvszerkesztő program működik linux alatt is, és elegendő teret ad a kreatívkodáshoz.

bestfotkoonyv.hu

Sajnos csak egyetlen helyen lehet átvenni az elkészült rendelést. A nyomtatás minősége megegyezik a fotókéval, nagyon szép. Böngészőből futó, flash-es könyvszerkesztő, online fotótárral, minimális képszerkesztési lehetőségekkel.

www.onlinefotokonyv.hu

Csak natív windows alkalmazással használható, ám ennek a legsokoldalúbb a szoftvere. A nyomtatás szintén fotóminőségű. Egy helyen lehet átvenni az elkészült művet. Előnye, hogy a cégtől kb. 100m-re vannak.

A cewe talán nem szállít házhoz (de ez nem biztos, nem néztem meg), de a többiek igen. Az árak összemérhetőek, de azért vannak különbségek. A kötés mindhárom helyen igen kiváló, az egyedüli eltérés a nyomtatás minőségében jelentkezik, ahol is a cewe cuccai könnyen elvéreznek. Részemről alighanem a bestfotokonyv lesz a nyerő, mert ha komolyabban bele kell nyúlni a képekbe, akkor azt valószínűleg úgyis jobb nem a könyvszerkesztő programmal megtenni. Valamint nekem fontos, hogy linux alól is működjön minden.

You may also like...