Játékok, amiket letölteni is kár volt

Van pár játék, ami annyira silányra sikerült, hogy sajnálom a rászánt egy órát, hogy letöltsem. Természetesen ezekért pénzt adni őrültség lenne, még valaki azt hinné, hogy tényleg jót csináltak.

Fontos, hogy az alább leírtak mind az én szubjektív magánvéleményemet tartalmazzák.

Ghost Recon Advanced Warfighter

Régi játék, de máig nem tudom felejteni. A GRAW tulajdonképpen a GRAW2 bétájának tekinthető. Vitathatatlan tény, hogy pályák hangulata, kidolgozottsága egészen kiváló, ám ez se menti a szánalmasan szuicid AI-t. Sose felejtem el, amikor egy pontra mutatva előreküldtem az embereimet, mire azok meghatóan határozott, egyöntetű mozdulattal megfordultak és elszaladtak az ellenkező irányba. Ott felkocogtak egy lépcsőn, végigosontak egy emelvényen, majd bambán megálltak, hogy most merre. További jellemző szokásuk, hogy mindig igyekeztek a leginkább nyílt terepen haladni, hogy az ellenség minél könnyebben lekaszálhassák őket. Tették ezt persze úgy, hogy én egészen másfele küldtem őket. A GRAW2 már olyan lett, mint amilyennek az első résznek kellett volna lennie. Persze ettől még nem lett tökéletes játék, távolról sem, de legalább nem töröltem le az ISO fájlt.

Sniper: Ghost Warrior

Tulajdonképp e miatt a játék miatt kezdtem el írni ezt a bejegyzést. A sniper mindig is egy kedvelt taktikai egységem volt, ezért aztán lehet, hogy túl sokat vártam a játéktól. Pedig egész ígéretesen indult. Tény, hogy az AI itt is inkább ostoba mint szép, de amúgy a első pályák, küldetések teljesen rendben voltak. Korrekt élményt nyújtó megvalósítások, fasza minden.

De aztán jöttek az érthetetlen dolgok. A célzó bajtárs inkább csak bajnak van. Az olajfúró tornyon végigkocogni egy hitvány m4-essel (vagy mivel) kifejezetten bosszantó volt, különösen amiatt, mert itt aztán vaskosan kijött a suta AI bénasága. De ami miatt letöröltem az egészet… amikor a küldetés végén le kell lőnöm a másik mesterlövészt, hogy se így, se úgy ne sikerüljön a küldetés… kicsit még játszottam tovább, de a falon átlátó és – lövő ellenség után kasza lett neki.

Battlefield: Bad Company 2

Ezt sajnos megvettem ((Hittem a marketingnek, hogy ez aztán majd aláfűt az MW2-nek, mert hogy sokkal jobb sokkal szebb és amúgy is. Hát… nem az, a steam statisztikákból látszik, hogy sose volt)). Az egyjátékos mód – bevallottan – amolyan kötelező sallang (értsd: sok pénz lett volna rendesen megcsinálni) amolyan bábjáték, inkább a multi ami elviszi. Gondolom, mert multiban alig játszottam, mert a gépem kicsi volt hozzá ((Amikor felhánytorgattam, hogy az MW2 kisebb gépen szebb grafikát tol, leugattak, hogy az MW2 “dated” engine-t használ, azért. Értem, azért hangulatosabb, pompás.)). Lehet, hogy teszek még vele próbát, de most már késő elkezdeni. Befejezni se, preorderrel vettem meg, de máig nem játszottam végig, nem kínoztam magamat.

Call of Duty: Black Ops

Sajnos ez a játék is olyan, hogy ((Megvettem én hülye, mert hallgattam a médiára)) a multiból kimaradtam. Az egyjátékos mód rettenetese izzadtságszagú erőlködéssel próbálja másolni az MW2-tőt ((Meg van benne minden olyasmi, ami a másikban, de valahogy mégse élmény a játék)) , ám dacára minden lemásolt elemnek épp a lényeg, a hangulat veszett el. Legalábbis a számomra.

A lista bővül majd. Ebben biztos vagyok.

You may also like...