Bónusz Brigád: mérsékelten becsületes marketing

Ahogy a címet leírtam, elgondolkoztam azon, hogy létezik-e egyáltalán becsületes marketing.  Talán igen, de ez már egy másik téma.

A mostani arról szól, hogy hogyan csapott be engem a Bónusz Brigád. A facebook egyik reklámjára lettem figyelmes, ami masszázst reklámozott.  Ez, a számomra tök hasznos reklám felkeltette az érdeklődésemet, mivel rendszeresen járok masszázsra a tönkrement hátamat helyreállítandó. Ugyan nem tervezem lecserélni a masszőzömet, mert közel van, nem is drága és meg vagyok vele elégedve, de hát egy 90%-os árengedménynek ki tudna ellenállni?

Nosza, lássuk a medvét, gondoltam és kattintottam is.  Ugyan volt bennem egy halovány érzés, hogy valami huncutság van a dologban, de hát egyszer élünk vagy mi.

Kattintás után meglepetésemre egy olyan oldalra jutottam, ahol tényleg masszázst reklámoztak. Legalábbis látszólag. Minden a helyén volt, a 90%, a masszázs, az ellazultan mosolygó vendég, minden. És az izgő-mozgó, piros  gombocska, hogy “Ajánlatok”. Persze felette, kevésbé hivalkodóan egy mező is, ahová az email címet lehet beírni, de hát semmi se jelezte, hogy azt kötelező lenne kitölteni.

Természetesen az volt, ez nem is lepett meg, hiszen az oldal célja egyáltalán nem az, hogy nekem új ajánlatot tegyen, hanem az, hogy új célpontokat találjon. A nagyobb meglepetés az után ért, hogy megadtam a címemet, és tovább léphettem (vissza) a Bónusz Brigád főoldalára. Ahol természetesen egyetlen masszázs ajánlat nem szerepelt.

Először is, gyorsan leiratkoztam a hírlevélről ((Erre, mármint a hírlevélre való feliratkozásra semmiféle apró- vagy nem apró betűs rész nem figyelmeztetett. Ez már önmagában is kissé etikátlan)). Kíváncsi vagyok, hogy ez működni fog-e. Másodszor meg jobban szemügyre vettem a hirdetést. A pontos szöveg ugye az, hogy “és akár 90%-os masszázs kedvezményeket kaphatsz!”. Azt hanyagoljuk, hogy helyesebb lett volna úgy írni, hogy “kedvezményeket is”, mert nem ez a lényeg. A lényeg az “akár” és a “kaphatsz”. Rövidre fogva vagy kapok valamit (bármit), vagy nem. De az biztos. Meg az is, hogy masszázst én nem találtam.

Erre mondaná Gaben: “Mondjuk ezzel pont átbasztak“.

You may also like...