QQ: reggelizőhely a buszmegállóban

Régi bánatom, hogy a belvárosban reggelizni jobbára csak 10 után lehet. Vannak kivételek, ám nekem egyik sem esik útba. Reggel eléggé mardosott az éhség amikor a gyárba indultam, ezért úgy döntöttem, hogy a Lipóti Pékségnél fogok reggelizni. Ám a busz ablakából azt láttam, hogy épp mellette van egy új hely, egy szendvicsbár (Ferenciek tere, a “pestre tartó” oldal).

Nosza, legünk tapasztaltabbak, gondoltam, és be is nyitottam. A hely magán viseli az újonnan nyílt üzletek sajátos, nyers báját. Ahogy láttam, ketten viszik a boltot, egy magyar lány és egy valószínűleg japán srác. A japán származást valószínűsíti a háttérben lévő integető macska (maneki neko) is.

A választék viszonylag bátorító, kapható subway elven összerakott-válogatott pannini, gyros és saláta is. A nagy bagett 880 forint, ami összevetve a McDonald’s 900 forintos bigmek árával nem tűnik soknak. Képet lehet hogy este teszek fel, mert reggel nem volt időm írni, és inkább megettem a szendvicseket. Tulajdonképpen semmi csodára nem lehet számítani, az élmény leginkább abból adódott, hogy kellemes változatosságot ad a csípős szósszal (én csak azt kóstoltam, de van pár féle) megkent pannini, és a bőkezűen adagolt töltelékek frissessége a többi, gyakorlatilag egyforma ízű műkaja mellett. Még ha a hozzávalókat kb. fele áron lehetne beszerezni. Viszont útba esik, különösen reggel, és remélhetőleg később se adják lejjebb a színvonalat.

You may also like...