Páp wiw

Ma leiratkoztam a wiw-ről. Több oka is volt ennek a döntésnek.

Először is a wiw értéke a számomra közel nulla. Az összes “aktív” ismerősöm a facebook-on is megtalálható. Vagy esetleg csak ott. Ellenben kaptam egy rakat olyan levelet, amik csak felbosszantottak, igaz elég régen. Viszont ezek a levelek megsokasodtak. Igaz, hogy sok régi ismerős, osztálytárs csak a wiw-en “van meg”, ám az is igaz, hogy velük a kapcsolatom gyakorlatilag csak névleges.

A másik dolog ami miatt a wiw csak nyűg volt a számomra, az a technikai problémák. A wiw régi robbanása után nyilvánvalóvá vált, hogy az architektúra alapjaiban elhibázott módon épül(t) fel, nem alkalmas a nagy tömegű felhasználói bázis kiszolgálására. Röviden: lassú. A lassúságán túl még további hátránya volt, hogy szép lassan elavulttá vált, és ezen a megítélésen a közelmúltban történt “fészbúkosítás” se segített. Meglepve tapasztaltam, hogy pl. egy levelet nem tudok kényelmesen megírni, mert olyan lassú a szövegszerkesztője.

Egy dolog menthette volna meg – a számomra – a wiw-et, hogy ha tudtam volna olyan szinkronizációt csinálni vele mint a ami FB és a telefonom között van. Ám a wiw zárt környezete lehetetlenné teszi, hogy telefonkönyvként, rolodexként használjam, pedig ez még hasznos is lett volna nekem, hogy a régi-régi ismerősök, barátok is hirtelen elérhetővé váltak volna. Igaz kb. a felük már jobb is ha nem ismer 😀

Szóval ennyi volt.

You may also like...

5 Responses

 1. Gyula Hajdu szerint:

  C’est la vie 😀

 2. Anna Bacsó szerint:

  Pontosan! 😀

 3. Gyula Hajdu szerint:

  És ha itt írok választ, az is megjelenik ott (is)?

 4. Gyula Hajdu szerint:

  Ööö… de az a levél tőlem ment… persze így belegondolva valószínűleg az van (volt), hogy a levél elment, az emberek megkapták, és csak annyi volt benne, hogy egy volt (megszűnt) felhasználótól kapták, mert mire elolvasták, addigra már töröltem magamat, és így szellemmé váltam, eheh.

  Na mindegy, ezt már nem tudom visszacsinálni 😀

 5. Anna Bacsó szerint:

  mondjuk, ha aláírod a levelet, sokat segített volna :)