Miért nem lesz soha többé nokiám?

Többen kérdezték, hogy miért nem. Sose tudok rá olyan meggyőző választ adni mint szeretnék, mert alapvetően nem olyan rossz amit csinálnak. De a mostani – amit legkésőbb kedden már le fogok cserélni – egyszerűen olyan, hogy nem kényelmes használni. Ez természetesen nem egy egzakt válasz, de most hirtelen két olyan dologba is belefutottam, ami érthető magyarázatként szolgálhat.

Az egyiket nem tudom megerősíteni, csak a telefonboltban hallottam. Az én készülékeben még tudok úgy keresni, hogy a beírt szöveget a vezeték- és keresztnévben is keresi. Sőt, ha két szót írok be, pl. úgy, hogy “ki g”, akkor a Kiss Gézától kezdve a Kincses Gabrielláig vagy Galla Kingáig mindenkit megjelenít, és szépen lehet szűkíteni a találatokat. Nos, állítólag az újabb telefonok már ezt nem tudják. Én eret vágnék magamon, ha a drágán vásárolt, új, szebb jobb telefonom egyértelműen ostobább lenne mint a korábbi. Azt hagyjuk, hogy a mostani Symbian rendszer alkalmazásai kevesebbet tudnak mint anno az Epoc-ba építettek (az Epoc-ból lett a Symbian, aminek annyival kellene jobbnak lennie mint a Win7-nek a dosnál, de nem így van).

A másik, ami most épp probléma lett, hogy ki akartam menteni az SMS üzeneteimet, mert miért ne. Találtam is egy linket, ami alapján gyorsan fel is élesztettem az Ovi Suite-ot, és keresgéltem is hamar a menüpontot. Hát nincs. A súgóban is csak annyi van, hogy hogyan lehet kitörölni az üzeneteket. Látszik, hogy másfél év előtt még volt ilyen lehetőség. Azóta új, jobb, szebb világ van, de ez azzal jár, hogy a nagyobb program kevesebbet tud.

A probléma természetesen megoldható. Az adatokat az Ovi Suite egy sqlite adatbázisban tárolja, és innen kezdve bármit lehet vele csinálni. Valahol annak  is megvan a szépsége, hogy az üzeneteket a select * from MessageEx; paranccsal tudom kiszedni, de szerintem a legtöbb ember nem biztos, hogy azonnal felismeri az ilyen megoldás könnyed báját.

You may also like...