Újabb felnőtt téma: a japán sör…

Az igazság az, hogy én voltaképp nem szeretem a sört. De a japán sör még nekem is jól esik. Igaz, Prágában is olyan söröket ittam, amik finomak voltak, szóval lehet, hogy a baj nem velem, hanem a sörökkel van :)

Itt nagyon sok helyen lehet sört kapni. Egyrészt természetesen adnak az éttermekben, de horror áron. Ahol jártam, ott minden éjjelnappaliban volt sörös hűtő, és természetesen az ABC-kben is, illetve a Match, Kaiser típusú üzletekben is nagy a választék.

Ez eddig még nem szokatlan, de itt az utcán is van olyan automata, ami sört ad. Dobozosat, természetesen, azért a csapolt sör itt sem folyik az utcán, de amennyire emlékszem, otthon nincsenek sörautomaták.

Persze ez felveti azt a kérdést, hogy így hogyan lehet betartani a japánban érvényes 20 éves korhatárt az alkohol vásárlására. Mert azt azért nem hiszem, hogy az itteni fiatalok annyival jobban lennének nevelve. Igaz, tömény szeszt csak az italboltban adnak.

You may also like...

1 Response

  1. dezsit szerint:

    Hi,

    Tényleg nagyon jó a japán sör, bár én csak itthon ittam nyilván :) import sört, néhány helyen kint van a polcokon.
    Ha jól emlékszem németektől tanulták a “sör művészetét” Meidzsi körül/után, amikor mindenkitől a világban összeszedtek mindenféle tudományt, amiben éppen akkor ők voltak a legjobbak :), a csehek valahogy nem dédelgettek világhatalmi ambíciókat a Monarchiában, így lemaradtak a japán sörfőzés beindításáról, pedig az a verzió is kellemes lett volna :)