(18+) A nem annyira hagyományos, japán, nem is masszázs: a sōpurando

A törvény előírásai ellenére sokaknak nem elég az esute szolgáltatása, nekik találták ki a "soapland"-ot, azaz sōpurando-t.

Ez a műfaj már kissé merészebben feszegeti a törvény korlátait. Épp ezért aztán egy ilyen soapland nem található meg minden utcasarkon. Tokyoban van egy Yoshiwara nevű hely, ami a piroslámpás negyed. Senzokuban található, ami azért érdekes, mert a gps szerint kb. 680 méter légvonalban, a szállásomtól számítva.

A térképen látható, hogy a negyed pár háztömbből áll, ami azért olyan 100 körül lehetőséget jelent. A bejáratnál beengedőemberek álldogálnak, akik invitálják a vendéget. Ezek az urak azért – dacára a szép öltönyöknek – néha meglehetősen ijesztően festenek. Nem titok, hogy ezeket a helyeket a yakuza birtokolja, és bizony én a legtöbb úrnak azonnal megadtam volna a pár év börtönt. De tény, hogy egy ilyen helyen én is inkább egy bokszolót alkalmaznék és nem egy bölcsészhallgatót. De ez itt japán, és az üzlet az üzlet. Azért én úgy vélem, hogy itt is érdemes betartani a szakirodalom ajánlásait, elvégre jobb félni mint megijedni.

Itt nagyon egyszerű dolga van a külföldi látogatónak, ha az adott hely fogadja a gaijin vendégeket, akkor az urak megszólítják és a bejárat felé terelik az érdeklődőt járókelőt. Egyébként a hely régi elnevezése, a "turkish bath" jobban utal az álcára, ugyanis hivatalosan ezek a helyek fürdők. Mint minden fürdőhelyen, itt is belépődíjat szednek a vendégtől. A belépődíj mértéke attól is függ, hogy a vendég meddig szándékozik a fürdőben tartózkodni, általában 5-10.000 yen. Aztán még fizetni kell a vendéget fogadó hölgynek is, így az egy óra kb. 30.000 yen körül alakul, a kettő olyan 50-60 ezer yen. A hölgyet egyébként a recepción lehet kiválasztani, szintén fotók alapján. Azt is érdemes tudni, hogy ezek a helyek általában kínai munkaerőt alkalmaznak, tehát aki autentikus japán élményre vágyik, annak más megoldást kell keresnie.

A fizetség átadása után a vendéget a "váróba" kísérik, ahol a többi vendéggel együtt múlathatják az időt, amíg a fürdő elkészül. A vendégért a hölgy jön le, és felkíséri a fürdőszobába, ahol hogy, hogy nem, van egy ágy is. A szinte kötelező pár szavas bemelegítő beszélgetés után a hölgy szépen sorban elkéri a vendég ruháit, majd egy érdekes kis székre ülteti, ahol a fürdő előtt azért alaposan lemossa minden helyen, illetve a vendég kap egy fogkefét, poharat, hogy fogat is moshason. A lemosás után következik a fürdetés, hisz elvileg egy fürdőről van szó. A hölgy a kádhoz invitálja a vendégét, majd maga is beszáll mellé. Ennél a fázisnál azért előfordulhat némi masszázs is, de tulajdonképpen csak azt a célt szolgálja, hogy a látogató üldögélhessen egy kicsit a forró vízben, amibe vélhetően némi fertőtlenítőszert is kevernek.

A fürdetés után kettéválik a dolog. Ha a vendég a "hosszú" műsorra fizetett elő, akkor jön a csúszkamasszázs. Ez testtel végzett masszázs, sok-sok kencével. Egy karcsú, fiatal lány csúszkál a vendégen a csupasz testével, gondolom népszerű lehet errefelé (is).

Ha csak a "gyors" műsort választotta, akkor a csúszka kimarad, és egyből a dugás következik. Innen kezdve szerintem nincs különbség a világ bármelyik kupijához képest.

A móka végeztével a szinte kötelező tea, újabb lemosás, valamit a felöltözés és a tipli marad hátra.

A soapland-ról nincs se filmem, se képem. Amikor arrafelé jártam nem mertem elővenni a fényképezőgépet, a sok marcona ember, nomeg a hely jellege miatt se. A google is csak régi képeket mutat, talán nem ok nélkül.

You may also like...

1 Response

  1. NEWSEE szerint:

    EZT IS KIPROBALTAD? 😀
    NEM CSERESZNYEVIRAGOT FOTOZNI MENTEL JAPANBA? 😀