Tokyo, metró, drága-e?

Gondolkoztam azon, hogy Tokyo drága-e. Nézzük a közlekedést. A Ginza vonalon végigmenni az 230 yen, cca. 500 forint. Tehát drága. És még akkor szó nem volt az átszállásról, ami megint csak drágább tesz egy-egy utat. A pontos adatokat itt lehet megnézni: Tokyo Transfer Guide.

Viszont csináltam egy olyat, hogy Budapestre rátettem a tokiói metró térképét. Figyelem, Tokyo-ban minden máshol van mint itt (ott), tehát az elrendezésnek semmi értelme. Szerencsére a Császári Palota nagyjából középen van, ahhoz lőttem a Várat és a belvárost.

Tehát így nézne ki Budapest metróhálózata, ha a tokiói alagutakat egyszer csak áttennénk ide.

És ez csak a metró. Nincs rajta a vasút (még kb. fele ennyi vonal, és persze azok jóval messzebb visznek mint a metró), és nincs rajta a busz se, bár az errefelé nem elterjedt közlekedési eszköz.

Én egyébként most a Ginza vonal végén lakom, ami a "Budapest XIV. kerület" szövegnél van (narancssárga vonal). Innét mehetek két metróval is, bár az Asakusa vonal, a piros, nekem általában nem pálya. Ha Akihabarába megyek, akkor viszont Tsukuba expressz, az nincs rajta a térképen, de nagyjából a Keletihez vinne be. Egébként ahol a XX. kerület van, ott Tokyo-nál víz van, ott már csak ezért se
nagyon jár a metró :)

Amúgy ahogy nézem, ha ez lenne otthon, akkor én ajtótól-ajtóig,átszállás nélkül, metróval mehetnék a gyárba. Budakesziről jövet egyszer át kellene szállni egy másik vonalra. És kb. Solymárra is metró járna. Ezért már megérné fizetni…

You may also like...