Kaja

Van a közelben (a kobannál balra, aztán az első utcácskában jobbra) egy étterem. Már régóta kinéztem, mert a sok sült és nem annyira sült hal között találtam malac illetve csirkeételeket is.

Tegnap este ott vacsoráztam, és kellemesen csalódtam a számlában. 1300 yent fizettem, igaz ebből 200 yen volt a kisüveges pepsi, amiért kifejezetten kár volt, és 550 a korsó sör. Ma ebédre tértem be, és kb. ugyanazt ettem mint tegnap, csak a pepsit elcseréltem egy tál rizsre.

Nem vagyok nagy sörivó, de az itteni sör kifejezetten jól esett. Nem gondolnám erős italnak, legalábbis így ebédhez nem érzem hatását. Igaz a sült malachusi mellé bőven elfért. Most kaptam egy kis csésze zöld teát, ami ellentétben a boltban kapható, palackos teával, egész kellemesre volt főzve. Ezt a teát a néni után is töltötte.

Mikor látta, hogy készülődök, "reklamált", hogy a finom csemegét, amit érkezéskor elém tett, nem ettem meg. Mutattam neki a benne lévő polipdarabkát, hogy azt én még olyan éhes nem voltam, hogy azt megenném. Ezen elég jót derült.

Egyébként a néni szólt, hogy holnap ünnepnap lesz. Utána kéne nézni, hogy milyen ünnep, mert ilyenkor általában történik valami asakusa-ban. Bár belegondolva inkább azt akarhatta mondani, hogy holnap zárva lesznek, mert csak.

Ja igen. A korsó sör, tál rizs, sült malacszalonna, pici salátával, zöldséggel, miegymással 1330 yen. Mondjuk 2500 forint. Nem olcsó (magyar viszonyokra átszámolva), de már kinéztem azt az összeállítást, amivel kb. a feléből szintén tele tudom magam enni.

You may also like...