Szombat, Akihabara

Mivel a hétvége itt is a mulatozás és a pénzköltés ideje, elnéztem Akihabarába, hogy ott majd nagy élet lesz. De nem.

Legnagyobb csalódásomra az utca kb. annyira volt népes, mint bármelyik hétköznap délután. És táncikáló lánykák se voltak. Bár azt hiszem, az csak egy hétvégén van egy hónapban, de azért majd kimegyek holnap is.

Kicsit mindenesetre szétnéztem. Találtam remek fejhallgatót kb. 100.000 yenért. Megállapítottam, hogy a másfél milliós hangfal egész szépen szól. Volt kirakva darabonként nyolcmilliós monoblokkokból, hatmilliós hangfalakból meg ilyesmikből összerakott rendszer is. Nagyon közel se mertem hozzá menni (az árak yenben értendők).

Elképedtem, hogy mennyi minden van ott. Tulajdonképp bármi, ami az eszembe jutott, ott megvásárolható, vagy a bazársoron, vagy valamelyik nagy áruházban.

Érdekes módon, több a gyrosos. A múltkor csak egyet találtam, most vagy négyet. És a japók serényen tömték is magukba a finom falatokat. Én azért se, inkább egy "curry bar"-ba mentem, ami alighanem szintén nem tradicionális japáni étel, de legalább mégse gyros :)

Ezekkel azért hamar végezem, ezért elsétáltam Ueno-ba. Ott egyrészt megint volt kirakodóvásár, másrészt megint fellépnek a hely amatőr zenekarok. Az egyikről csináltam is filmet, később az is lesz.

És készülnek a cseresznyefák virágzására. Végre kellemes este volt, majdnem 20 fok. Eddig jó ha a 10 fokot megugrotta a hőmérő, de most végre kezd tavaszodni. Ez látszik a fákon is, egyre több nyitja ki a szirmait. Az Ueno park szépen elő is van készítve, lampionokkal kivilágítva, feldíszítve. És itt-ott már láttam beszélgető csoportokat üldögélni a még meglehetősen szerényen virágzó fák alatt.

Ahogy hazafelé ballagtam Asakusa-ban, feltűnt, hogy több helyen is, az éttermekben mintha családi-baráti összejövetel lenne. Egyik helyen komolyan, valóságos gyerekzsúr volt, olyan, amilyen a McDonald’s-ban szokott lenni, csak itt egy hagyományos(nak kinéző) étteremben volt. De a kölkök épp úgy ricsajoztak.

Mos megpróbálok kezdeni valamit a videóval, de csak egy kamerával tudtam felvenni bármit is, és nem tudom, hogy egyáltalán van-e esélyem vágóképeket berakni a.

You may also like...