JCII fényképezőgép múzeum

Mivel nem volt messze (annyira), ezért elmentem a JCII (Kb. a Japáni Kamera KERMI) múzeumába.

Viszonylag hamar megtaláltam, de most is gondom volt a távolság megbecsülésével. Valahogy ez nem megy nekem.

De megtaláltam, és ez a lényeg. Tényleg pofás hely, de az kicsit szíven szúrt, hogy nem lehetett fotózni. Én vagyok nagyon vidéki, hogy furcsállom, hogy egy ilyen helyen, ami leginkább egy technikai kiállítás, és nem múzeum, nem engedik a fotózást? Pláne hogy fényképezőgépekről van szó, és nincs olyan kiadványuk, ami magáról a múzeumról szólna. Pedig vettem volna, ha lett volna valami, mert sok-sok érdekes dolgot lehetett látni.

Például ki volt rakva egy-egy gép szétszedett állapotban, feltüntetve, hogy hány alkatrészből áll. Némelyik masina hihetetlenül sok kis emeltyűből, karból, rugóból meg miegymásból állt össze.

Ezek után folytattam a neonomádok keserves életét. Találtam egy parkot, amit ígéretes módon, lakóhátak (is) öveztek. Sajnos nem találtam használható hotspotot, és bár a vistumbler talált olyanokat, amik esélyesek voltak, nem tudtam becserkészni őket. Viszont sikeresen megzavartam egy, a világ elől elbújt, és egymásba feledkezett tinipárt. Ebből is látszik, hogy az emberek alapvetően egyformák, bárhol is vagyunk a világban, nagy különbség sosincs.

You may also like...