Válaszolt az OTP, hurrá-hurrá…

Megjött az OTP válasza, semmi meglepő nincs benne.

Először is, itt az eredeti levél, amit küldtem:

"Tisztelt OTP,

Hamarosan hosszabb időre külföldre utazom, és ott nem lesz GSM hálózat,
azaz a jelenlegi telefonszámom se lesz elérhető. A folyószámlámhoz
viszont csak SMS-es autentikáció után férek hozzá. Milyen megoldást
javasolnak, hogy a külföldi tartózkodásom ideje alatt is el tudjam érni
a folyószámlámat?"

Én erre valami olyasmi választ vártam, hogy csak akkor lehet, hogy ha a külföldi számra küldik az sms-t, vagy valami ilyesmit. Ellenben kaptam egy levelet. Van benne egy docx fájl, ami tartalmaz két screenshot-ot (faszé’ nem küldték pdf-ben, akkor legalább nem mászott volna el, illetve nem lenne benne az évek óta bugos embed emf kép, ami nem más mint két bitmap), illetve egy nyilatkozat, hogy nem változtak meg a személyes adataim. Ezeket töltsem ki, postázzam el, ők jól megnézik és visszapostázzák az aláírt példányt.

Azt nagylelkűen hanyagoljuk, hogy a telefonszámomat (elvileg) még nem tudom, és a japánból postázott levélre nem tudom milyen reakcióra számítsak, valamint hogy miután visszaértem ugyanezt el kell játszanom, hogy megint a magyarországi számomra kapjam az értesítést… én a lehetőségeket kérdeztem, mert ezt, hogy a külföldi számra érkezzen az sms semmiképp se szeretném (pl. a fenti okok miatt).

Na mindegy, szóval semmi meglepő. Lassan már én érzem magamat hülyének, hogy mit vártam, hisz tálcán kínálják a megoldást Ami – tegyük hozzá – nem megoldás. Nem, nem akarok módosítást, mert nem tudom, hogy most azt kéne, hogy kérjek még egy számra értesítést (akkor mindkettőre kapok sms-t?), vagy töröljem a mostanit, és az újra kérjek (amit még nem is ismerek)? Igen, problémás vagyok…

Némi szenvedés után kiharcoltam a két screenshotot (alighanem a SUBA-ból származik) a docx fájlból, szívesen betenném ide, mert tipikusan az érthetetlen űrlap kategóriája. A másik docx meg egy szánalmasan összekalapált nyilatkozat, ami szintén megérne egy misét, de az már tényleg köcsög kötekedés lenne.

 Egyébként ahogy írom ezeket, és lassan megnyugszom, egyre hülyébbnek érzem magamat, hogy ezen kiakadok, mikor úgyis tudtam, hogy ezt a választ fogom kapni…

Update:

Titokban reménykedtem olyanban, hogy kaphatok email-ben is kódot, vagy kaphatok egy tokent, vagy valami más megoldású autentikációt is. Mint ahogy az más bankoknál előfordul.

You may also like...