Új útitárs I.

Az első útra kb. a teljes fotófelszerelésemet elvittem, ami egyrészt túlzás, másrészt most nem fotózni megyek. Ezért kellett egy "utazógép".

Keresni kezdtem egy olyan gépet, ami megfelelne az igényeimnek, de nem találtam. Végső kétségbeesésemben az Index fórumán is feltettem a kérdést, ám a – nem túl meglepő – válasz az volt, hogy ilyen gép nincs. Ezért aztán egyszerűbbre vettem a keresést, olyat kerestem, ami olcsó, illik a kezembe, és jól használható. Nem kevés keresgélés után a Fuji S21000 HD masina volt az, ami talán egyedüliként, de illett a kezembe. Az ára se vészes, a kérdés leginkább a kezelhetősége volt.

Pár nap használat után úgy tűnik, hogy megtaláltam a megfelelő masinát. A 10 mpixel felbontás arra jó, hogy lekicsinyítve egész emberi képeket lehessen kapni. A nagy zoom se hátrány, ám ami fontosabb, hogy 28mm-ről indul a nagylátószög, ami városban a minimum. Képes filmfelvételre is, még ha vannak is korlátai, ám arra tökéletes, hogy néha hipp-hopp felvegye az ember az eseményeket (is). Ceruzaelemekkel működik, így szinte bárhol életre kelthető, és könnyű is. A felépítése viszonylag masszív, dacára, hogy gyakorlatilag teljesen műanyag a szerkezet. Viszonylag hamar bekapcsol (gyorsabb mint a 300D-m), és olyan makrót tud, amilyet egyetlen másik objektívem se.

Negatívumot még nem tudok mondani. Természetesen a képminősége hagy némi kívánnivalót maga után, nem tud raw képeket, nincs benne gps, nincs stabilizátora. De ezek egyike se kizáró ok utazásnál.

You may also like...