Utazás, szálláskeresés

Mivel már minden megvan, csak a szállás kiválasztása van hátra, ezért ezzel ütöm el a fölös időmet. Eddig csak az emlékeimre hagyatkoztam – amik meglehetősen ködösek-, a szállás helyének megválasztásakor, ám most megtaláltam a kincset, a reptér elérhetőségének a leírását.

Mivel korán kell kiérnem a reptérre, olyan helyet keresek, amiről átszállás nélkül ki lehet érni
Naritára (gyorsabb, és kevésbé valószínű, hogy rossz vonatra szállok),
ezért eddig Asakusa és Ueno volt az áhított környék. Viszont itt egy
térkép, ami fellebbenti a fátylat:

Ebből látszik, hogy Shinjuku és Akihabara is remek lenne. Ueno, Asakusa közel van a vonathoz, arrafelé ismerős vagyok, Asakusabashi is ismers helyen van. És Ikebukuro, amitől féltem, na az sincs lehetetlen helyen, csak messze van.

A derék japánok szerencsére csintáltak egy táblázatot is, amiből kileshető, hogy milyen hosszú a vonatút. Ez is megerősíti azt, amire emlékezi véltem, hogy a vonat bő egy óráig megy, de inkább másfélig. Viszont ha nem kell átszállnom, akkor remélhetőleg sikerül jó vonatra feülnöm, és akkor már csak várni kell, amíg kicsattog a szerkezet a reptérre.

Igaz a múltkor töredék ennyi tervezéssel megjártam oda-vissza, gond nélkül, de most, hogy egyrészt megerősít abban, amit tudtam, másrészt meg hogy új lehetőségeket nyújt egy-egy ilyen térkép, egyáltalán nem bánom, hogy ezeknek is utána tudok nézni.

You may also like...