Csekkek

Útlevél: check

Vízum: nem kell, check

Rejpegy: check

JR Pass: check

Tanulság: csak elektronikus jegyet szabad venni.

Jahogy azt vettem? Az eljárás olyasmi, hogy én odamegyek a megrendelt jegyemhez, ők ellenőrzik, hogy én én vagyok-e és megyek fizetni. Az első fele 5 perc. Hibáztam, a rendelésre nem a teljes nevemet írtam, meg is kaptam a rovást, hogy még egyszer ilyet ne csináljak.
Aztán a fizetés. Négy pénztárra három ügyfél. Rettenetesen dolgoznak, csattog a sok tűzőgép, gondolom most vésik a jegyemet, tűzik, fűzik meg minden. Jó 10 perc után szólítanak, igaz, akkor már csak aláírnom kellett meg fizetni. Látom ám, hogy ez egy villanyos jegy, amit én is megvehettem volna bankkártyával, anélkül, hogy otthonról kimozdultam volna. És ezt nem akarták kihozni (ami ingyenes kiszállítás amúgy van mint lehetőség).

Elismerem, hogy hülye, rossz, okoskodó ügyfél vagyok. De akkor is.

Miért fáj az a 10 perc? Azért, mert fél hatkor zárnak azok a nyavalyás irodák. Igen, nem volt gond ellépni a cégtől korábban, ez tény. De még így is erősen szaporáznom kellett, hogy időben odaérjek.
A repjegy után rövid vágta, mert kellene egy JR Pass is.

Ez azért jóval gyorsabban megvan. Itt is okoskodok, de nem kapok kioktatást, csak kedvesen, de mégis elmondják azt, amit tudnom kell. És jobbára már amúgy is tudok. Ugyan kétlem, hogy valaha megint szükségem lesz japáni repülőjegyre, de van egy tippem, hogy hol fogom intézni.

You may also like...