Újabb hasznos dolgot találtam: takuhaibin

A takuhaibin nem más, mint egy csommagszállító szolgáltatás. Hasznos, ha az ember csomagot akar küldeni egyik helyről a másikra. Nem is kell a postára menni, a csomagot le lehet adni a helyi kisboltban (van valami jó magyar szó a convenience store-ra?), ahonnét a futár elviszi a megadott címre.

Node nekem nem emiatt érdekes. A szolgáltatásuk közé tartozik az is, hogy a reptéren felvett csomagot másnapra, harmadnapra kiszállítják a kért címre. Sőt, ugyanezt vállalják visszafelé is, a két nappal az indulás előtt feladott csomagot kiviszik a reptérre, ahol át lehet venni. Sőt, +500 yenért a checkin-t is elintézik, így aztán elegendő csupán a kézipoggyásszal ténferegni a reptéren, ami nem egy hátrány (ugyanakkor nekem kicsit fura, hogy nélkülem hogy megy a checkin, de bízom a japókban :))

A szolgáltatás ára egész kellemes, ahogy néztem nekem 1700 yenből kibukja a csomagom szállítása, sőt, napi 250 yenért még telefont is bérelhetek, amin el lehet érni. Az napi cca. 500 huf, egy hónapra mintegy 15-16 E. Ennyiért aligha tudnék egy olcsó telefont venni, valami prepaid kártyával. Viszont országon belül 80 yen/perc a percdíja, ami tuti az átlag feletti. A bejövő hívások viszont ingyé’ vannak.

 Ezekről bővebben:

 https://www.jalabc.com/english/index.html

https://www.jalabc.com/common/pdf/airport.pdf

https://www.japan-guide.com/e/e2278.html

You may also like...

1 Response

  1. nix szerint:

    hát, a második világháborúig szatócsbolt, utána KÖZÉRT, Új-Magyarországon meg tán vegyesbolt… vagy majdnemmindenmajdnemegyszázas vagy euróshop…