Végre megértettem…

Sehogy se bírtam felfogni, hogy hogyan működik a Sakura house foglalási rendszere. Egyáltalán nem volt logikus a számomra, és már épp kérdezni akartam – hülyeséget  – amikor megértettem, hogy.

Röviden a rendszer: alapvetően kétféleképp lehet foglalni:

hipp-hopp, ekkor max. egy hónappal a tervezett érkezés előtt kiválasztja a szobát, kicsengeti a foglalót, majd megérkezik és beköltözik. E öröm, e bódottá.

előre, ekkor annyi a különbség, hogy jóval előbb lehet fizetni, megvan a szoba, csak épp nem lehet tudni, hogy hol, viszont érkezés előtt 15 nappal kapok egy levelet, hogy melyik szobák üresek. Ennek nem sok értelmét látom, bár kétség kívül kényelmes, de ha jól értem, semmi biztosítékot nem ad, hogy lesz szállás.

Ez leginkább azoknak jó, akik nem csak egy hónapra mennek, mint én, hanem pl. egy évre. Már csak azért is, mert ezeket a vendégházakat épp az ilyen embereknek szánják. És mivel jellemzően nem napokra, hetekre, hanem hónapokra bérelnek, ezért nem sok értelme lenne annak, hogy valaki lefoglalhasson egy szobát pl. három hónappal előre, egy hónapra (mint ahogy én tervezem), mert akkor az a három hónap kiesik, viszont jó eséllyel ki tudnák adni valakinek 2-3 vagy akár több hónapra is.

Viszont találtam egy olcsó szállodát, a Sakura Hotel-t, ahol már bő két hónappal előre is lehet szobát foglalni. De ez kb. 2x annyiba kerülne mint a vendégház.

Úgyhogy mégis inkább a repjegyfoglalással kellene kezdeni.

You may also like...